Sivut

keskiviikko 30. elokuuta 2023

FC Lahti-FC Inter Turku: salama sateiselta taivaalta.

Alkuillan arkilähtö asetti vierasreissulle omat mörkönsä, mutta sopivat karkottimet löytyivät ja niinpä tie vei kohti Lahtea. Tällä kertaa sisäänkäynti uppoaa sukkana ja portinvartijoiden sanan säilä lohkoo enemmänkin kotisalin puolta. Oopperakiikareilla näkee hyvin mäkihyppymäkien kupeen piirtyvälle nurmelle. Kilparadalle on jätetty lähtötelineet. "Mannilaa varten", spekuloidaan katsomosta.

FC Inter Turku juhli sateisessa Lahdessa

FC Lahti on ottelun alussa enemmän pallossa ja jo "Sienimiehen" ensimmäisestä synttäriottelusta tutut nopeat hyökkäykset lanaavat rantuja varsin vettyneeseen ja liukkaanoloiseen kenttään. Hiljalleen Inter saa pidempiä hyökkäyksiä pakkaansa ja koreus pudotetaan vieraiden harteilta, kun peliä on pelattu 27 minuuttia. Pallo jää Interin kulmapotkun jälkeen hyväksi toviksi pomppimaan FC Lahden boksiin ja sen ohi suhahtelee kaikkea saksipotkusta alkaen ennen kuin Mikael Almen tinttaa pallon Marin Ljubicin tavoittamattomiin: 0-1.


Jostain lahtelaiskansan syövereistä kuuluu satunnaisia rummun rämähdyksiä. Taistelupari pohtii, että onko kentällä posteljooni, kun seuraava kortti jaetaan. Noin parikymmenpäinen vieraskannattajajoukko tunnelmoi ja peli pistetään tauolle. Tauolla on sinapilla maustetun "Merosen" paikka. Taistelupari antaa propsit Boubou Diallon pomputtelutaidoista.

FC Lahti punomassa juonia toiselle puoliajalle


Inter tulee terävästi toisen puoliajan alkuun ja päätä painetaan FC Lahden puoleisen päädyn tyynyyn. Timo Stavitski pistää sellaiset neppailut pystyyn FC Lahden puolustuksen kustannuksella, että suruhan siitä nousee puseroon, kun Ljubic pilaa torjunnallaan tuloillaan olleen kauden hienoimman maalin. 

Dramaattisella tavalla ja hieman edellisen kamppailun pelin kuvaa toisintaen FC Lahti iskee pelin tasoihin. Samuel Pasanen löytää vapaata raidetta puksuttavan Anour El Moukhantirin, joka vie veturin päätepysäkille ja hoitaa tavaralastin maaliin: 1-1 ja peliä on pelattu 53 minuuttia. 

Jarkko Wiss pistää vaihtohyrrää pyörimään. Sen jälkeen sateiselta taivaalta leimahtaa salama. Pallo jää jälleen Interin erikoistilanteen jälkeen jälleen pomppimaan Lahden boksiin. Tällä kertaa lahtelaiset saavat tuupittua palloa väljemmille vesille. Siellä ankkuripaikkaa pitää kuitenkin Noah Nurmi, joka todennäköisyyksiä uhmaten taittaa nilkkaansa pallon alle ja kaukaa kaartava laukaus yllättää Ljubicin. Kenties se kauden kaunein nähtiinkin sateisella hiihtostadionilla. 

Interin erikoistilanteiden perhosvaikutukset olivat positiivissävytteisiä


Interin vaihdosta tulee kutkuttavasti laatua pelin loppupuolelle. Jussi Niska väläyttelee laidalla muutamankin kerran ohitusvoimaansa. Interin kannattajakatsomoon hakeutuu myös yksi lahtelaiskannattaja, joka takaisin omien pariin ohjatessa käyttää "mutta eihän nämä edes ole tepsiläisiä" -kortin. 

Aivan lopussa FC Lahti saa kulman, mutta se ei generoi mitään, mikä tahmaisi vierasmatkalaisten kotiinpaluuta. Inter voittaa ja kääntää yläloppusarjapaikan todennäköisyydet merkittävästi suuntaansa.

FC Inter Turku voittaa


Viini: laitetaan "Merosta" ja sinappia viinilasiin
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti