Sivut

sunnuntai 29. tammikuuta 2023

TPK-FC Kiisto: onnennumeroita ja onnistumisia

Blogilla on väliä, sillä viikon aikana sain kyselyä, että ketkä kaikki siellä Samppalinnassa futsalia pelaa ja milloin. Tänään pelasivat TPK Turusta ja FC Kiisto Vaasasta. Odottelemme taisteluparin kanssa kioskin edessä ”kanslistia”, että saamme matsieväät maksettua. Samppalinnan orsilla on vielä hyvin tilaa ja Samuli Putron ”Milloin jätkät tulee” sopii hyvin hetken pirtaan. Taisteluparin, joka on hetki sitten saanut valita itselleen elämänsä ensimmäisen pelinumeron, kanssa tsekkaamme, että löytyykö kokoonpanoista numero 17. Löytyyhän se.


Sunnuntai -iltapäivä Samppalinnassa näytti ja tuntui kotiyleisölle tältä

Kyllähän niitä jätkiä palloiluhallin ovista hiljalleen paikalle putoilee ja peli voi alkaa. Asiaankuuluvasti bongaamme TPK:n pelaajista ensimmäisenä pelinumeronsa takia Atte Ekholmin, joka käy nappaamassa Kiiston hyökkääjän liukumalla kiinni. Toteamme yksissä tuumin, että hienosti puolustettu. Sarjajumboksi melko laihalla pistesaalilla jäänyt FC Kiisto pitää pelin alussa enemmän palloa. TPK puolustaa tarkasti. Pelin alku on melko tasainen ja sen alussa on hiukan vaikeaa hahmottaa, mikä Kiistoa hiertää. 

Peliä on käyty nelisen minuuttia, kun TPK:n Joona Forsström lähettää väkevän pyörähdyksensä päätteeksi ensimmäisen varoituslaukauksen vieraiden suuntaan. Laukaus osuu sisätolppaan. Peli ei siitä kauaa vanhene, kun Petri Jouppi pelaa rajapotkun Samuel Sibakoville. Sibakov tällää suoraan syötöstä matalan kudin. Jukka Pylväisen maalilla on sen verran trafiikkia, että Sibakovin kudin päätepysäkiksi asettuu vasen alakulma: 1-0 ja kellossa 4:53

Kiisto on maalin jälkeen edelleen enemmän pallossa ja se pääsee myös hyville laukaisupaikoille. Vaasalaisten harmaaksi kiveksi muodostuu Peetu Savikko, jonka akrobaattisten torjuntojen ohi keltapaidat eivät löydä reittiään. Kenties taisteluparin viihdykkeeksi otetusta Harry Potter -kirjasta on löytynyt sopiva loitsu myös kotijoukkueen maalin varjelemiseen.

TPK:lla on paremmin latu auki maaliin asti. Kiiston puolustuksen taskussa painiva Forsström on jatkuvasti vaarallinen. TPK:lla on myös hyviä yritelmiä erikoistilanteista ennen kuin valotaululla oleva punainen laitetaan uuteen piirrelmään. Pallo pelataan syvyyteen Forsströmille, joka pudottaa sen Sibakoville. Sibakovin kuti blokataan, mutta se kimpoaa Ekholmille. Ekholm laittaa polvea pallon päälle ja pallo pyörii kuin telineestään karannut sirkkelin terä Pylväisen alta maaliin: 2-0. Peliä on pelattu inan vajaa vartti ja päivän narratiiviin sopii hyvin, että numerolle 17 merkataan maali.


Joona Forsström oli alati FC Kiiston kiusana

TPK saa hengen päälle ja Kiiston puolustus ei löydä oikein oikeita askelmerkkejä. Peetu Savikko heittää määrämittaisen Eemeli Jäspin juoksulinjalle ja Jäspi antaa yhden pompun verran mietintäaikaa vaasalaisille ennen kuin napauttaa pallon kolmannen kerran vieraiden maaliin: 3-0. Aika on 16.16

Kiisto ottaa aikalisän, mutta se ei auta. Sibakovin laukauksessa on jotain Joonas Meuramaista, kun se Forsströmin keskustapainista hänen hollille putoaa. Takatolppa tärisee ja tällaiselle kudille on myös englanninkielinen käännös olemassa: thunderbolt. Sähköä ja pauketta on myös Savikon loikassa, jolla  hän pari minuuttia TPK:n neljännen maalin jälkeen löytää tiensä Ossi Kivipuron kudin eteen. Kiiston kavennusmaali näytti vääjäämättömältä parin sekunnin ajan, mutta TPK pitää todennäköisyyksiä halveksien maalinsa puhtaana. Tauko alkaa 4-0 -lukemissa.


Peetu Savikko konsultoi, miten helppoa ja kivaa futsalissa on pitää nollapeli

Tauon aikana teen kardinaalimunauksen, kun sekoitan ”tiedätte kai kenet” professori Kalkarokseen. Sibakovilta pyydetään katsomosta vielä kolmatta maalia ja myös Kiiston Juho Mäkiniemelle löytyy Samppalinnan puupenkeiltä tuttuja. Mäkiniemen huomiota ohjataan letkeästi valotaulun suuntaan.

Toinen puoliaika aaltoilee tasaisissa merkeissä. Seinät ja pressut ropisevat molemmissa päissä. Kiiston tuskaa lisää Leo Autere. Autere on ensimmäisenä pallossa, kun Ville Rannikon rajapotku irtoaa Kiiston puolustuksesta: 5-0. Aika näyttää 22:21. Auterelle maali on mallia ensimmäinen liigassa.

Kiiston rehellisyyden nimissä myös hieman epäonninen Turun retki ehtii jatkua yhden tolpan ja Savikon muutaman paraatipelastuksen verran ennen kuin TPK:n Valtteri Kaarna maalaa pelin lopulliset lukemat Samppalinnan seinälle. Maalaustelineen valmistelee Iiro Fager, joka vääntää ensin pallon itselleen ja sitten itsensä kalapaikalle. Pylvänäinen torjuu Fagerin käännön, mutta Kaarna purjehtii ensimmäisenä paikalle: 6-0

Peli pelataan vähintäänkin kohtalaisella sykkeellä loppuun asti. TPK pankittaa peliaikaa rosteristaan useammalle ja sitten peli päättyy. Huolimatta melko selkeästä lopputulemasta on käsille jäänyt viihdyttävä matsi akrobaattisine torjuntoineen, hienoine maaleineen ja suurine persoonineen. Suosittelen muitakin kokeilemaan vielä tälle kaudelle, miten futsal -viihde Samppalinnassa omassa kaikukopassa resonoi.


Viimeiset pokkaukset tälle viikolle


TPK purjehtii playoffs -paikkojen ja putoamiskarsintojen välimaastossa. FC Kiistolla on ankkuri edelleen pohjassa.

Viini: Tylypahkasta taikaviini, kehräävä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti