Sivut

lauantai 2. lokakuuta 2021

VG-62 – Pallo-Iirot: Kuparivuori koleana

Siitä olikin jo tovi, kun blogi oli viimeksi vieraillut Monacon ruhtinaskunnassa eli Naantalin Kuparivuoressa. Laitettakoon syyksi Raision poliittisesti epävakaa tilanne, sillä on ollut vaikea hahmottaa, kuka Raisiota hallitsee: virallinen hallinto vai joku monista kapinallisryhmistä. Niinpä oikeastaan ainoa tapa Naantaliin pääsemiseksi olisi ollut kuljetuspalvelun ostaminen joltain salakuljettajata ja toivoa parasta. Tähän ei kuitenkaan ollut rohjettu, vaan valinta on ollut aktiivinen odottaminen. Tänään kulku Turusta Naantaliin kävi Kaanaan ja Katteluksen demilitarisoidun alueen läpi.

Tiesulusta pääsi kätevästi läpi hyvää Malbecia vastaan. Liikkeellä oli muutenkin paljon porukkaa, sillä Kuparivuoden rinteiltä sai hakea hetken parkkipaikkaa. Futiksen lisäksi tarjolla olisi ollut myös lätkää.


Kuparivuori check

Rauman Pallo-Iiroilla oli otteluun lähtiessä selkeä motivaatioetu, koska se pelaa edelleen sarjanoususta. VG-62 pelaa enää lähinnä seuraavan pelin voitosta eli naantalilaiset joutuvat kenties hieman enemmän ponnistelemaan motivoitumisensa eteen. Peli lähtee Pallo-Iirojen hallitsemana liikenteeseen. VG-62 vetäytyy ja hakee vastaiskupaikkoja. Ottelun alussa näyttää, että pelin ilme saattaisi sopia erityisesti kotijoukkueelle, sillä Pallo-Iirojen syöttöpeli hieman yskii ja se ei pallonhallinnasta huolimatta luo erityisesti uhkaa.

Pian ottelun alettua Pallo-Iirojen veskari Henri Saarinen vaatii peliin tempoa ja kehottaa välttämään keskikentän keskustaa, koska ruhtinaskunnan ritarit ovat sen täyttäneet. Saarinen osuu havainnoissaan täysin nappiin. Pelin avaamisvaiheessa VG-62 jättää laidat melko vapaaksi ja siellä vapaat neliöt piilevätkin. Lisäksi leppoisampi pelitempo käy paremmin VG-62:n pirtaan.


Kaistat kiinni


Pallo-Iirojen onneksi Topias Silvennoinen väläyttää hyvissä ajoin pelimiehen otteita laidallaan. Silvennoinen riplaa VG-62:n boksiin ja heiluttaa vapaata vasuriaan siihen malliin, että pallo kaivetaan VG-62:n maalista, kun seitsemisentoista minuuttia on pelattu. Maali takaa sen, että ilta ei vieraiden näkökulmasta lähde kulkemaan ihan vaikeimman kautta.

Muutaman minuutin kuluttua Silvennoinen on sivuvaparissa kärppänä takatolpalla ja ohjaa Pallo-Iirot jo 0-2 -johtoon. Maalin jälkeen peli jatkuu melko leppoisissa merkeissä. Silvennoisella on jo viimeinen kasa multaa lapiossaan, kun hän karkaa VG-62:n puolustukselta ja on heittää hatullisen, mutta Riku Tanila ehtii väliin ja peli pysyy hengissä. VG-62 ryhdistäytyy tilanteen jälkeen ja se lähtee hakeutumaan sekä vieraiden että tuomariston ihon alle. VG-62 saa hienoista otetta pelistä, mikä kulminoituu Eetu Leppäsen pienestä kulmasta lähtevään kutiin, jonka Saarinen kuittaa. Peli pistetään pian sen jälkeen tauolle.


Pallo takatolpalta pussiin...

...ja keskiympyrää kohti

Buffetissa hinnat ovat vähintäänkin kohdillaan, sillä pizzapalan ja kahvin saa poistettua kahdella eurolla. En ole itsekään uskoa hintatasoa ja pyydän lisäämään kahvin hinnan loppulaskuun, mutta kirjoittaja saadaan lopulta vakuutettua siitä, että kahdella eurolla lähtee. Kuparivuoren puisessa katsomossa nostetaan vilttejä reisien päälle ja haaveillaan Kreikan -matkasta.

Toisen puoliajan alussa molemmat joukkueet hakevat hiukan aikaa oikeita askelmerkkejä ja liikeratoja pallolle ennen kuin koko kuva lähtee värittymään. Pallo-Iirot omivat jälleen pallon ja VG-62 kyttää vastaiskuja. VG-62:n vastaiskut vaikuttavat siltä, että ne saattavat jotain poikiakin. Rehellisyyden nimissä täytyy todeta, että kumpikaan joukkue ei kuitenkaan ole pelaamassa kauden parasta peliään.

Hiljalleen momentum kääntyy enemmän ja enemmän Pallo-Iiroille, mutta homma pistetään vielä jännäksi, kun vaihdosta sisään tullut Lauri Lavonen rouhii pallon kulmahässäkän päätteeksi maaliin. Peli on 1-2 ja vierailla on ykskaks aika paljon hävittävää. Taululla käyvät hetkellisesti myös kotijoukkuetta imartelevat 15-2 lukemat.

Peli jännäksi ja keskiympyrään

Hermopalloja pelaillaan molempiin bokseihin, kortteja nousee sekä pelaajille että vaihtokopin puolelle, mutta loppulukemat on tauluun jo taltattu. Teemu Tommilalle iskee lisäajalla vielä futismanageripeleistä tuttu ”moment of madness”, kun hän nappaa pallon syliinsä ja lähtee hakemaan VG-62:lle vaparia, mutta sellaista ei ole erotuomari Antti Kolehmaisen puolesta VG-62:lle luvattu, ja niinpä Tommilan vati kaatuu. Palloa ja sanansäilää lentää siihen malliin tuomaria kohti, että saattaisin laittaa viinipullon myös siihen suuntaan, jahka tunnelma taas on hiukan viilentynyt. Pallo-Iirot voittavat ottelun ja vievät nousukarsintapaikkojen ratkaisun osaltaan tuleviin keskinäisiin otteluihin molempia kilpakosijoita eli FC Ålandia ja TPS:n reservejä vastaan

Viini: salakuljetettu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti