sunnuntai 3. lokakuuta 2021

FC Inter-HIFK: La Revancha

Lokakuun ensimmäinen pyhä piti sisällään Veikkausliigan yläloppusarjan ensi askeleet Turussa. ”Kaveri mukaan kausarilla” -triggeri tuli omalta osalta laukaistua ja ottelutapahtuman lisäksi Interin huivi saatiin kaverin mukaan kotiinviemisiksi. Interin ja HIFK:n ottelut ovat viime aikoina olleet niin pelillisesti kuin tunnelmaltaankin hyviä, joten riittävä kerrospukeutuminen ei ollut paha rasti ennen ottelua. Tiedossa oli myös, että Kupittaan oli vallannut Inter Cup, mutta parkkipaikka löytyi yllättävän kivuttomasti.

HIFK on niitä harvoja joukkueita, jotka ottavat Interiltä pallonhallinnan ja tällä kertaa näytti, että sinimustat jopa tarkoituksellaankin luopuivat siitä. HIFK pelasi lisäksi erityisen paljon Moshtagh Yaghoubin kautta, mutta erityistä uhkaa se ei saa luotua. Interin pelissä on hyvä elementtejä. Petteri Forsellin syötöt napsahtelevat kivasti kohdilleen ja Timo Furuholmin rooli kohdepelaajana vaikuttaa toimivan. Interillä ei myöskään ole samanlaisia vaikeuksia pelin avaamisessa, mitä joukkueiden edellisessä vastaavassa ottelussa, mikä lupaa hyvää ja Inter on hyökkäyksissään vieraita vaarallisemman oloinen.

HIFK oli enemmän pallossa, mutta Inter oli tehokkaampi

Interin lanteissa hyökkäyskolmanneksella ei ole vielä ensimmäisellä puoliajalla samanlaista irtonaisuutta, mitä yläloppusarjan promovideossa, joten johtomaalin suhteen homma menee sekahauksi. Parhaat pyynnit käyvät Timo Furuholmilla ja Benjamin näyttää myös ”Air Källmania” Forsellin kulmasta, mutta vielä ei osu. Inter nostattaa kuitenkin ensimmäisen puoliajan lopulla niin kotiyleisön maalitoiveita kuin tilastollista maaliodottamaa siihen malliin, että puoliaikaa voi lähteä viettämään leppoisissa merkeissä.

Toisen puoliajan alkuun Forsell ravistelee jälleen taikapölyä Veritaksen nurmelle ja lähettää inhottavan vaparin kohti HIFK:n maalia. Calum Ward saa kellahdettua pallon eteen, mutta inhottavasti leijaileva peliväline ei ole Wardin kontrolloitavissa. Niinpä Air Källman ei edes pistä laskutelineitä alas, vaan syöksyy holtittoman näköisesti pallon paluuradalle ja palauttaa sen komentokeskukseen. Inter 1-0 -johtoon.

Petteri Forsell toi tarvittavaa X-faktoria Interin peliin

Maalin jälkeen HIFK ottaa peliin väkevästi kantaa ja pakottaa Interin puolustusasemiin. HIFK paukuttaa sarjana keskityksiä, kulmia ja sivuvapareita Interin maalille, mutta jokivarsi kestää. Henrik Moisander pääsee nappaamaan myös gamesaven, kun Aldayr Hernandez suuntaa ottelun loppupuolella puskunsa sellaisille korkeus- ja leveyspiireille, että monesti maaliverkko pölähtää. Moisander lennättää kuitenkin itsensä ilmavasti puskun eteen ja tuuppaa pallon toisaalle.

Pian Herndezin viritelmän jälkeen Interin vaihdokkaat paketoivat ottelun. Aleksi Paananen nappaa omasta boksista lähteneen irtopallon ja se on Haukiojan Martti, joka tikkaa terävästi laidalta. Paananen ajoittaa syöttönsä viimeisen päälle ja Haukioja leikkaa vielä ronskisti keskelle ennen kuin uittaa pallon etukulmasta sisään. 2-0 ja sillä se on selvä.

2-0 ja sillä se oli selvä

Viini: lämmike