Sivut

sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

FC Inter-FC Honka: haamujengin rallatus

Helteessä kylpevä Turku sai todistaa jälleen yhtä hienoa futisiltaa, kun aiemmin viikolla sankarillisesti Eurooppa liigassa painineen FC Inter Turun vieraaksi tuli toisena sarjassa majaillut FC Honka. Kysymysmerkkinä oli, miten Interin kaasu tulisi riittämään elintärkeässä köydenvedossa keltamustia vieraita vastaan, jotka olivat pelien puolesta saaneet huilata reilun viikon verran. Honka on perinteisesti ollut melkoinen aavelauma Interille eli turkulaisilta vaadittiin haamujengimäistä otetta.

FC Honka saapui Turun Interin vieraaksiLiekkö helteen tai jonkin muun seikan johdattelemaa, kun molemmat joukkueet lähtivät vastaanottamaan vastustajan hyökkäyksiä omalta kenttäpuoliskoltaan. Tempo pysyi ottelussa melko maltillisena joukkueiden siirrellessä tunnontarkasti puolustusmuotoaan pelin alapuolella ja kierrättäessä pallo kyynisesti puolustuksen kautta.

Honka joutui miettimään ensimmäisenä pelisuunnitelma uusiksi, kun Inter kääntää nopeasti pelin oikealle laidalle: Niilo Mäenpää tuikkaa pallon boksiin rynnivälle Filip Valencicille. Valencic vääntää itsensä irti vartijastaan ja saa käännettyä pallon kohti maalia. Pallo kolahtaa onnekkaasti Hongan maalin tolppaan. Elias Mastokangas kiittää pompusta ja siirtää pelivälineen verkkoon. Maali on jatkuvasti peliään parantavan Mastokankaan ensimmäinen veikkausliigassa.

Oskari Hämäläisellä oli täysi työ pitää ottelu näpeissään


Honka ei juurikaan peliään muuta, vaan jatka suunnitelmansa mukaisesti. Sen pelistä erottuu positiivisena todella laajalla säteellä Veritaksen nurmea haravoineen Lucas Kaufmannin pelinrakentaminen. Kolikon toisella puolella on ohjeistetunoloinen Valencicin jatkuva kolhiminen, jota ottelun tuomaristo Oskari Hämäläisen johdolla ei saa kitkettyä pois. Sinimustien tasaillessa tilejä ottelun päälle nousee laukalle lähtevän auraa.

Honka jatkaa toisella puoliajalla siitä, mihin se ensimmäisellä jäi eli pitämällä pakkansa tiiviinä ja kolhimalla lopulta ottelun parhaaksi valittua Valencicia. Valencic pitää kuitenkin nahkansa ja räväyttää karmapallon Hongan maalin yläkulmaan, kun peliä on pelattu 59 minuuttia. Pikkukoiruudet painelevat häntä koipien välissä koppiinsa ja unohtuvat, kun Valencic jättää zlatanmaisen viestin sunnuntaiselle jalkapallokokoontumiselle.

Filip Valencic oli ottelun herra ja hidalgo...

...ja sille oli myös hintansa


Kynsienpureskelua oli kuitenkin vielä tiedossa. Interin puolustuksen nukahtaessa vaihdosta tullut Abel Suarez nekkaa Juha Hakolan lähettämän laatupallon maaliin ja raitapaitojen tuloksen erottaa taas vain yksi maali.

Honka saa heitettyä pari läheltä piti palloa Interin maalin suuntaan, mutta lopulta Veritaksen kuninkaat Valencic ja Timo Furuholm painavat peitsensä futisiltaan. Valencic vapauttaa Furuholmin boksissa. Furuholm jättää pienellä siirolla vartijansa taakseen ja pistää pallon sukkana alakulmaan. Inter vie ansaitusti pinnat kotonaan ja tasaa veikkausliigan tilanteen entistä kutkuttelevammaksi.

Sinimustat kirjasivat ilonaiheet ja pisteet nimiinsä


Viinikuvaus: helteinen ja leppoisasti kuplivaa kesäjuomaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti