Sivut

lauantai 18. toukokuuta 2019

KaaPo-FC Espoo: tappioittaAurinkoisella Kaarinan keskuskentällä miteltiin KaaPo-FC Espoo -matsi


Kaarinan keskuskentällä KaaPon ja FC Espoon matsi polkaistiin vartin myöhässä käyntiin vierasjoukkueen bussiin iskenneen teknisen vian johdosta. Kaarina kylpi helteessä ja vähän reilut kaksisataa jalkapallon ystävää oli saapunut metsästämään divarifutisromanssia Turun kupeeseen.

Ystävällinen rouva lipunmyyntikojulla vilkaisi kassiini, johon oli pakannut lapsille matsieväät mukaan ja toivotteli hyvää pelipäivää. Stadionin penkeille oli jostain varissut hiekkakukkasia, mikä puhutti useampaakin peliä katsomaan saapunutta seuruetta.

Sekä Kaapo että FC Espoo olivat aloittaneet kakkosdivarin B-lohkon tappioitta eli oletuksena oli tiukka vääntö. Kahden hengen espoolaisfanidelegaatio rytmitti väkevillä kannustushuudoilla pelin alkamaan. Siitä tai jostain muusta syystä johtuen Espoo oli alussa enemmän hereillä ja otti pelin hallintaansa. Se vaikutti organisoidummalta pelisuunnitelmassaan, KaaPo joutui paineen alla lähtemään syvältä hyökkäyksiinsä ja sen pelinrakentelu oli väliin tahmeaa. Espoon momentum kesti melkein puoli tuntia, mutta maaliin asti se ei kuitenkaan palloa saanut. KaaPo sitä vastoin käytti palloa kertaalleen kulmatilanteessa Matias Niemelän selän takana, mutta tilanteessa tuomittiin maalivahdin häirinnästä rike. Ensimmäisen puoliajan lopussa KaaPo loi vielä pari vaarallisen oloista tilannetta, mutta maalinteko osoittautui jo tässä kohtaa molemmille joukkueille vaikeaksi.

Tuomari puhalsi pelin poikki sekunnilleen 45:llä minuutilla ja joukkueet pääsivät punomaan puoliajalle uusia juonia. Yleisöä valui stadionin takana olevaan kioskivaunuun tankkaamaan energiaa toiselle puoliajalle.

KaaPon hyvä ote jatkui toisen puoliajan alussa. Kentälle vaihdettu Ansu Sheriff vaikutti kärjessä energiseltä ja mahdollisen kotivoiton aurinko pilkahti ensimmäisellä puoliajalla kasaantuneiden vieraspilvien takaa, mutta hyvistä tilanteista ja parista erittäin hyvästä maalipaikasta huolimatta Niemelän maali säilyi koskemattomana ja ote siirtyi hiljalleen espoolaisille.

KaaPo loi toisen puoliajan alussa muutamia vaarallisia tilanteita, mutta FC Espoon puolustus kesti


Kuumana helottava aurinko leikkasi osan ottelun temmosta ja lisäksi lämpimänä alkoivat käydä myös pelaajat. Toisella puoliajalla keltainen kortti nousi neljä kertaa ja ainakin kertaalleen kotiyleisö havahtui vaatimaan vierasjoukkueelle punaista korttia jälkipelistä. Tilanne meni kuitenkin sekä itseltäni lasten vaatiessa jo kotiinpääsyä suolapähkinöiden loputtua että tuomaristolta jostain toisesta syystä ohi. Lisäaikaakin päästiin pelaamaan, mutta maaleja ei tällä kertaa nähty. Molemmat joukkueet saavat siis jatkaa tappioitta seuraaviin koitoksiin.

Katsomo tyhjeni pian ottelun päättymisen jälkeen


Viinikuvaus: helteessä kypsytetyistä marjoista keitelty kotikylän kotiviini, jossa pala espoolaista betonia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti