Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2019

Ennen valioliigan viimeistä vuosineljännestä

Mohamed Salahin pusku pomppii Tottenhamin puolustajien kautta maaliin. Liverpool on tuottanut lähtökohtiinsa nähden parasta arvoa kannattajilleen. Punaiset olivat parhaimmillaan yhdeksän pisteen kärkikarkumatkalla, joskin siitä kuului pientä pihinää tuolloin ja tähän päivään asti ilmoja on hieman päästelty ulos. Mestaruustäppä menisi edelleenkin riskisijoituksen puolelle, mutta menestyminen on varmaa. Unelmat kantavat Mersesysiden punaisella puolella ja kevättä on ollut kulkusissa koko kauden ajan.

Manchester City on taattu osinkokone. Sen koneisto jyskyttää voitosta voittoon ja se vaikuttaa taas pysäyttämöttömältä. Tasapainoilu Mestareiden liigan ja valioliigan välilleä saattaa hetkellisesti kuivata kurkkua, mutta Pep Guardiola saanee lastattua tuloksentekijänsä oikeille lautoille. Kurssi liitää kohti taivaansinistä pilvetöntä taivasta.

Länsi-Lontoossa on synkempää. Chelsean ja Mauricio Sarrin osakkeisiin on pumpattu kenties liian suuret odotusarvot, vaikka tämän piti olla se kausi, jolloin sille luotiin paineettoman kauden poutasäätä. Nyt kuitenkin roiskuu jo. Omistaja, pelaajat ja fanit repivät Sarria raajoista niin moneen suuntaan, että tupakka varmasti maistuisi. Huippujalkapallomaailma on lyhytjänteisempää ja kärsimättömämpää kuin koskaan eikä Chelsea ole pelikentän seesteisimmällä alustalla. Kabineteissa kuhisee.

Pohjois-Lontoossa ollaan pitämässä, mitä on luvattukin. Arsenal saattaa napsahtaa maanantai-illan päätteeksi kolmanneksi. Sen kurssinousulla spekuloidaan jopa hurjemmin kuin Tottenhamilla, joka hiljalleen hiipui kärjen tahdista ja vilkuilee nyt niin etu- kuin takapeileihin. Peli kulkee, mutta ihmeiden aika ei Tottenhamille koita. 

Markkinan seesteisyyttä häiritsee Manchester Unitedin pystysuora kurssi. Ylempään keskikastiin ripustettu seura onkin nostanut takin naulakosta ja hakee sille uutta paikkaa. Purjelaiva myytiin ja tilalle hankittiin öljytroolari. Suuryhtiön moottori hurisee melkein kuin ennen vanhaan ja moni kaiveleekiin säästöpossuistaan ylimääräisiä hiluja ja toivoo vielä ehtivänsä myös Manchesterin punaisen puolen tupladeckin kyytiin. Liput ovat kallistumaan päin.


Viinikuvaus: brittiravureita Lontoon pörssissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti