Sivut

sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Cristiano Ronaldo ja Pariisin temppu

Cristiano Ronaldo saattaa pelata viimeistä kauttaan Real Madridissa


Real Madrid-PSG puhalletaan päättyneeksi. Real Madrid voittaa onnekkaasti 1-0. Pelaajat lampsivat hiljalleen pois kentältä. Cristiano Ronaldo kävelee PSG:n valmentajan Laurent Blancin luo ja kuiskaa jotain hänen korvaansa. Jos on lukenut Zlatan Ibrahimovicin elämänkerran, ja erityisesti osion ennen hänen siirtymistään Barcelonasta AC Milaniin, voi olettaa, että kyseessä on harkittu ele. Kuliseissa kuhisee. Ronaldo pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan Real Madridissa.

Jalkapallofaneja kutkuttaisi varmasti nähdä Ibrahimovic, Angel di Maria, Edison Cavani ja Ronaldo pyörittämässä PSG:n hyökkäystä. Lisäksi Ronaldon lähteminen Real Madridista ei lopulta olisi suuri tragedia. Olkoonkin että Ronaldo on tällä hetkellä joko maailman paras tai toiseksi paras pelaaja. Hänen panoksensa ei joukkueelle ole enää sitä samaa priimaa, mitä se joskus oli. Pelin kehittyessä huippujoukkueet ovat oppineet ottamaan Ronaldolta vauhdin pois. Tasapaino siinä pelaako Real Madrid Ronaldolle vai Ronaldo Real Madridille on herkässä tilassa. Maailman paras jalkapallojoukkue ei voi pelata maailman parhaalle pelaajalle. Maailman paras pelaaja kykenee ratkaisemaan otteluita maailman parhaalle joukkueelle. Real Madrid on voittanut Espanjan mestaruuden viimeksi kaudella 2011-2012. Kolme kuivaa kautta ovat Madridissa ikuisuus.

Realin leivissä Madridissa on voittamisen lisäksi vaadittu aina viihdyttävää futista. Ronaldo on sopinut erinomaisesti viihdyttävän futiksen muottiin. Rafael Benitezin palkkaaminen antoi kuitenkin signaalin siitä, että osa viihdyttävyydestä ollaan nyt valmiita uhraamaan menestyksen eteen. Ronaldon rooli joukkueessa on uudelleen punnittavana. Benitez on siirtänyt Ronaldon puhtaaksi hyökkääjäksi. Käytännössä se tarkoittaa, että Ronaldon puolustusvelvollisuudet ovat minimoitu. Se on myös diplomaattinen tapa pelata siten, että muun joukkueen pelitapa ei puolustussuuntaan kärsi Ronaldon peluuttamisesta. Ronaldo on kuitenkin Ronaldo: liian hyvä ja vaarallinen penkitettäväksi.

Muutama päivä Real Madrid-PSG pelin jälkeen pelaajat palaavat pukukoppiin ensimmäisen puoliajan jälkeen Estadio Ramón Sánchez Pizjuánilla. Sevilla-Real Madrid on tilanteessa 1-1. Kamera löytää Ronaldon. Hän näyttää ruskettuneelta, pettyneeltä ja onnettomalta. Sevilla on toistaiseksi onnistunut viemään Ronaldolta tilan ja vauhdin pois. Huilu soi Seinen suunnalta.


Viinikuvaus: tasapainoilua, alakuloa ja kuhinaa pinnan alla

Kuva Jan SOLO: https://www.flickr.com/photos/jansolo09/4532500493/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti