Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2023

KF Kosova-AS Moon: Rohkelikko ja Puuskupuh Samppalinnassa

Ihminen voi lähteä Raahesta, mutta vaikka tämä päätyisikin varsinaissuomalaiseksi futisbloggariksi Turkuun, niin eihän Raahe lähde ihmisestä. Siksi AS Moonin vierailu Turkuun oli jo hyvissä ajoin isketty ja leimattu blogin futiskalenteriin. AS Moonin IG-tarinoita länsi-Suomesta seuratessa sen pukkarissa pulppuava murre teki olon kotoisaksi. Vastapainoksi pumppasin puolen teoksen verran albanialaista nykyrunoutta pohjaksi otteluun. Nykyinen suosikkini on Ismail Kadare. Voidaan ainoastaan kysyä, että miten syvin vesissä todella uitiinkaan?

Pelissä piisasi vauhtia ja aina eivät säärisuojatkaan meinanneet pysyä sukissaan

Saan herätellä sekä taisteluparia että reissuprinsessaa Corollan takapenkiltä, kun löydämme sopivan parkkikuution Samppalinnan koulua vastapäätä. KF Kosovan buffettiin on jo tovin ajan kuuluneet piispanmunkit ja asiasta voisi hieman piikitellä Turun sinimustalle puolelle, jonka värejä tosin mekin tunnustamme. Ostamme piispanmunkkeja kaksi kappaletta. 

Some on laulanut Raahen suuntaan jo edellisenä päivänä. Keskustelua käytiin siitä, että olisivatko Turun Silver Moon ja Raahen Ottopoika olleet sopivia paikkoja tulevan spektaakkelin lähtölaukaukselle? Tosiasiassa Raisiostahan ja toisesta futsal -ottelusta me olimme tulossa. Muksut pitävät kiinni Harry Potter -teemasta: punaiset ovat Rohkelikko ja keltaiset Puuskupuh.

Peliä käynnistellään ja silmään pistää se, että KF Kosovan kokoonpanossa on käynyt jonkinlainen harvennus. Ylälauteen salakuuntelu vahvistaa havainnon, sillä sieltä pudotellaan sarjana kaikkien niiden pelaajien nimet, jotka eivät paikalle päässeet. Ottelun alkuasetelmista huokuu muutoin hieman sellainen vastakkain asettelu, että kotijoukkue on tulossa matsiin enemmän punttisalin ja vierasjoukkue taasen elämänkokemuksen suunnasta.

KF Kosova on ottelun alussa selvästi enemmän pallossa. AS Moon joutuu välillä puolustamaan aika syvältäkin. Tosin raahelaisten vastaiskuissa on sekä järkeä että vaarantuntua, mikä laimentaa odottamaa yksipuolisesta matsista. KF Kosovan Alban Ferati kokeilee maalipuita ensimmäisen kerran, kun pelikellossa on 5:39. Yleisöä valuu jälleen pitkin ottelun alkua Samppalinnaan. Kotiyleisö käyttää selvästi mantranaan sitä, että pelit ratkaistaan lopussa.

KF Kosovan paine yltyy. Raaheen on ilmeisesti sittemmin perustettu, joku maailmaluokan joogakoulu, sillä AS Moonin pelaajat pääsevät aivan poikkeuksellisella tavalla ja poikkeuksellisilla asennoilla KF Kosovan kutien eteen. Jotain kumiukkomaista on myös AS Moonin tavassa riistää palloja siten, että raajoja on vähän joka puolella pallollista pelaajaa. Ei kuitenkaan siten, että niistä tulisi rikkeitä.

Ensimmäinen maali kajastaa kuitenkin koko ajan enemmän kuun puolella. KF Kosovan taiturilla Florent Jasharilla on jo avopaikan tynkää vartin pelin kohdalla, mutta kuu-ukot venyvät vielä eteen. AS Moon pääsee myös kertaalleen koettelemaan KF Kosovan maalin raameja ennen kuin kaksi sekuntia ennen ensimmäisen jakson loppumista yritteliäällä energialla liikenteessä ollut Teemu Aittola leikkaa keskelle ja tällää pallon alakulmaan: 0-1 ja 19:58.

Kosovon lippua heilutellaan pleksien päällä. Tutut kaukomaiden sävelmät pyörivät kaiuttimissa. AS Moon aloittaa toisen jakson terävästi, mutta KF Kosovan Valon Gerxhalija on jälleen peli päällä eikä anna helppoja. Ikäväni Kummattiin voimistuu, kun KF Kosovan Alban Ferati löytää takatolpalta vapaana olevan Bujar Ahmatin: 1-1 ja taululla 21:31.

No ei kait siinä! AS Moon koittaa plagioida välittömästi KF Kosovan maalin, mutta Samppalinnan parketissa ei ole samanlaista liukua kuin Pikkulahden jääradalla, joten palloon ei keltapaita ihan ehdi. Sen sijaan KF Kosova tuntee kotiparkettinsa rakenteen paremmin ja jatkuvasti pelkkää laatua linjaltaan puskevan Jasharin kuti ottaa pientä kimmoketta AS Moonin pakista ja peli on 2-1. AS Moon koittaa toistamiseen välittömän plagioinnin taktiikkaa, mutta nyt sen Gerxhalija, joka loikkaa tasoitusta hakevan kudin eteen.

Floren Jasharia onniteltiin jo etukäteen tulevasta dominoinnistaan

Peli on rakenteeltaan aika ajoin hiukan sekavaa. Kaksinkamppailuja on sekä pysty- että mattopainin muodossa paljon. Yleisö saa siitä kipinää omaan kokkoonsa ja tunnelma alkaa lähennellä TeKin kotipelien tunnelmaa AS Moonin somea lainatakseni. Niin tai näin. AS Moonin Otto Iivonen löytää maalin edestä Kai Paakkarin, joka pistää läheltä yläkulmaan: 2-2 ja kellossa 26:37. 

En tiedä oliko Rauman vesijohtovedessä lopulta jotain erikoista, mutta futsal virtaa Jasharin suonissa. Jashar löytää tonttinsa keskeltä ja kaikkien odottaessa laukausta, kääntääkin valeversion valikoimastaan ja Ariani Sopjanille jää kiitollinen tehtävä toimittaa pallo tyhjiin: 3-2

Tunnelmaa ja lämpöä niin kuin TeKin pelissä

KF Kosovan hallintajaksot hieman pidentyvät ja AS Moon asettuu jälleen systemaattisemmin kärkkymään vastaiskuja. Mitään ei kuitenkaan ole tehtävissä, kun ilmiliekeissä oleva Jashari pelaa tikitakaa Egzon Ibrahimin kanssa ja pallo lusikoidaan jälleen Janne Vähäkankaan taskusta. Kuumiehet eivät jää ns. puhaltelemaan muniinsa, vaan lentävä veskari hyppää heti kehiin. Sinistä paitaa hiippailee toistuvasti KF Kosovan maalin takatolpalle, mutta vaikka AS Moon tietää ylivoimapelinsä, niin KF Kosova puolustaa kurinalaisesti eikä maaleja Samppalinnan illassa nähdä enää enempää.  

Pinnat jää Turkuun. Suklaat sentään menivät jakoon

KF Kosovan jo kasvotutuksi tullut toimihenkilö kiipeä vielä Samppalinnan orsille ja huokailee kerättävien roskien määrää. Ensi kerralla autetaan kaikki kaveria.

Viini: jos Ottopoika on edelleen olemassa ja jos sieltä saa mitään viiniä, niin sitä sitten 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti