sunnuntai 4. lokakuuta 2020

FC Inter 2 – SC Wolves: enemmän kuin karvan verran karvas

FC Inter Turku 2 johtaa matsia 1-0, kun kiipeämme Cup -pettymyksen perään kahvin ja pillimehun kanssa Kupittaa 5:sen katsomoon. Samassa katsomossa on kourallinen vierasjoukkueen mukana matkanneita ihmisiä. Kannattajissa on sellaista eletyn elämän tummentamaa auraa, mikä toisaalta sopii sarjajumboksi jääneiden Paraisten susien sävelmään.

Pelin henki oli selvä. Interin piti kuskata ensin palloa maaliin ja sitten keskiympyrään.

SC Wolves näyttää tulleen hyvällä jalalla otteluun eli mitään läpihuutojuttua ei kotijoukkueelle ole tarjolla. Erityisesti kapteeni Sampo Niinimaa pelaa väkevästi ja tämä antanee liimapintaa myös muun joukkueen painille.

Inter hallitsi peliä, mutta Wolves ei tullut antamaan mitään ilmaiseksi

Vartin pelin jälkeen Jasper Yrjas kääntää pallon keskellä vapaana askeltavalle Luka Leskiselle, joka pussittaa illan toisen ja Interin nousukarsintajuna vaikuttaa olevan aikataulussaan. Jossain näillä main palloliiton tulospalvelu sakkaa ja kuulumiset Sauvosta jäävät puhelinyhteyksien varaan. Peli aaltoilee ja molemmilla joukkueilla on omat tonttinsa. Wolves on olosuhteisiin nähden jopa yllättävän hyvä.

Veritaksen Cup -ottelusta vaeltaa myös isompi joukko sinimustien kannattajia ja tutut chäntit kaikuvat Kupittaalla. Elementit Interin nousukarsintaan porskuttamiselle vaikuttavat olevan kohdillaan. Siksi hassattu kahdella nollaa vastaan tilanne ei tässä kohtaa vielä tunnu kohtalokkaalta. Tauolle mennään Interin 2-0 johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuun Anton Lindqvist tekee Interin kolmannen maalin ja käy heittämässä näyttävät tuuletukset Interin kannattajakatsomon edessä. Wolves jää enemmän puolustusasetelmiin eikä se luo samanlaista hyökkäysuhkaa kuin ensimmäisellä puoliajalla

Kannatus oli koko päivän hyvää, mutta futispäivä ei ollut sinimusta

Puhelimet piippaavat. Peimari johtaa myös kolmella maalilla eli loppuun asti on pelattava. Inter hukkaa toisen 2 vs 0 tilanteen. Draama alkaa nyt rakentumaan aivan eri tavalla. Interin hyökkäyspeli yskii ja Wolvesin puolustuslinjaa vahtivalla rajamiehellä riittää liputettavaa. Katsomosta huudellaan Interin vaihtokoppiin ensin 5-1 maalia ja pian perään 6-1 -maalia. Tilanne on siis tasan.

Paraisten susien askellusta

Kotiyleisö vetäytyy syvemmälle kauluksiensa sisään. Joko Euran ”kunnanjohtaja” on päättänyt langettaa kirouksensa turkulaisen jalkapallon päälle tai sitten Euran pelimiehet ovat jääneet peltotöihin. Peimari pistää ringettelukemat taululle ja tekee jo seitsemännen maalin. Yleisöstä huikataan myös vääräksi huhuksi paljastuva kahdeksas maali. Inter pääsee hyvillä keskikentän avauksilla susilauman laitoihin linjojen taakse, mutta laadukkaita maalipaikkoja ei näistä kehkeydy.

Inter haki loppuun asti lisämaaleja.

Puoli minuuttia on peliä jäljellä, kun koti- ja vierasjoukkueen valmentajat sanailevat hyvässä hengessä. Linjatuomarikin kuittaa keskustelun väliin, että ”se on tepsi -fani” ennen kuin saa viimeisen täyslaidallisen niskaansa siitä, ettei tuomaristo anna enempää lisäaikaa. Jäähtyvässä illassa sinimustat vesivärit sekoittuvat toisiinsa ja maalaavat illan harmaaksi. Toki täytyy olla kiitollinen siitä, että Turussa ollaan näissä kauden huipentavissa matseissa mukana.

Peimari United jatkaa yhden maalin erolla jatkokarsintaan. Tutun kanssa vaihdetaan vielä matsin jälkeen sananen siitä, että täytyy varmaan siirtyä siihen futisseuraajien ryhmään, joka katsoo vain Valioliiga- ja Mestareiden liiga ja lopettaa täällä kentän laidoilla paleleminen. Mutta ei. Emme me näin tee, vaikka Leedsin matsi on illassa ainoa, joka ei lipsahda futispettymyksen puolelle.

Viinikuvaus: juhlat siirretty. Palautetaan tuotteet toimitusehtojen mukaisesti takaisin myyjälle.