Sivut

maanantai 22. kesäkuuta 2015

Tyttären kanssa Veritaksella: vieraita stadista

Juhannuksen jälkeinen kesälomilta. Vanhanaikaisesti tekstitv päälle ja kuinka ollakaan ruudulle pamahti ”veikkausliigassa täysi kierros”. Nopean tarkistus: kyllä Turussa pelataan. Vielä nopeampi neuvottelu: illalla olisi matsi lähdetäänkö katsomaan? Perhe taas pakettiin ja kohti Veritas-stadionia.

FC Interin vieraaksi saapui HIFK, joka on tuonut kannattajakulttuurinsa ja särmikkään markkinointinsa mukana hyvää väriä veikkausliigaan. FC Inter pelasi pirteän alkukauden, mutta ajautui loukkaantumissuman myötä heikompaan kierteeseen. Voitto KTP:sta herätti toiveita kurssin kääntymisestä ja HIFK:ta vastaa voittoisa tahti jatkui. 

Ottelun ensimmäiset minuutit olivat varovaista pelaamista. Kannattajajoukot pitivät hyvää tunnelmaa kuitenkin yllä. Kymmenen minuutin jälkeen Inter alkoi saada hyökkäyssuunnan peliään jälleen tuttuun kuosiin: nopeat ja suoraviivaiset hyökkäykset vyöryivät kohti HIFK:n päätyä. 18. minuutilla Mika Ojala karkasi hienosti HIFK:n puolustukselta ja pelasi Guy Gnabouyoun puolittain läpi laidalta. Carljohan Eriksson kuitenkin torjui Gnabouyoun laukauksen. Irtopallo pomppasi keskelle leikanneelle Henri Lehtosella, joka sai rauhassa sijoittaa pallon maalin. Inter jatkoi maalin jälkeen näyttävää peliään. Palkinto napsahti Solomon Duahin jalasta 33. minuutilla. Duah irtosi Ojalan syötöstä ja chippasi pallon kansainväliseen tyyliin vastaan rynnänneen Erikssonin ohi.

HIFK:n fanit pitivät hyvää tunnelmaa yllä ottelussa


2-0 tilanteessa peli tuntui hieman taputellulta, mutta Interin pelin hyytyi. Interin onneksi HIFK:n peli ei oikein ensimmäisellä puoliajalla lähtenyt ollenkaan rullaamaan. HIFK:n yksi harvoista kontrolloiduista hyökkäyksistä päättyi ensimmäiselle puoliajalla Fredrik Lassaksenin jalasta varoituksenomaisesti vielä tolppaan. Muutoin HIFK:lla oli hyvät hetket ensimmäisellä puoliajalla harvassa.

Peli heräsi henkiin heti toisen puoliajan alussa, kun kuin tyhjästä Otto-Pekka Jurvaisen keskitys löysi maalin edestä Younessa Rahimin, joka tyylitteli pallon ohi Magnus Bahnen. Toinen puoliaika oli muutoin ensimmäistä melko lailla heikompaa jalkapalloa. Inter keskittyi puolustamaan ja räiskimään ’toivotaan toivotaan’- palloja nopeille hyökkäyspään pelaajilleen. HIFK puski tehottomasti Interin puolustusmuuriin. Viimeottelusta tyttäremme oli oppinut taputtamaan ja hän koittikin tsempata sekä kanssakatsojia että pelaajia parempiin suorituksiin. Puoliajalla tuli myös mietittyä lasten leikkipaikalla, että tuleekohan jossain vaiheessa vastaan tilanne, että leikkipaikalle halutaan myös kesken pelinkin. Aika näyttää.

Mika Ojala lähettää pallon muurin yli kohti HIFK:n maalia

Sekä HIFK:lla että Interillä oli pari puolittaista paikkaa toisen puoliajan edetessä, mutta peli laitettiin pakettiin vasta kun 90+5 minuutti oli pelattu. Inter sai lopulta päätettyä yhden ylivoimahyökkäyksistään. Solomon Duah karkasi jälleen oikealta laidalta ja siirsi pallon keskelle nousseelle Philip Njokulle, joka pisti huonostakin peliasennosta pallon pussiin. 3-1 Interille.


Viinikuvaus: heräteostos, kiehtova alkumaku, jälkimaku hiukan puuduttava

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti