Sivut

keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

FC TPS u23-FC Inter Turku 2: reserviderby mallia hellevapaa

FC Interin ja TPS:n Turun derby käytiin tällä kaudella kolmosdivarissa reservijoukkueiden välillä. Helteet olivat hetkeksi hellittäneet ja katsomopaikkoja haettiin jopa auringon puolelta. Räppi soi, paikalle laahusti kannattajien lisäksi entisiä, nykyisiä ja kenties tuleviakin liigapelaajia ja valmentajia. Osa kannattajista jäi Turun sisäisiä rahavirtoja kontrolloidakseen suosiolla rauta-aitojen taakse. Katsomoiden portit iskettiin myös hetki ottelun alkamisen jälkeen säppiin. Jollain kortilla sisään vielä pääsi, mutta voitaneen sanoa, että ottelu oli tuulareiden osalta loppuunmyyty.

Ensimmäinen maali tulee niin nopeasti, että pihakeinusta haettu päivärytmi ottaa häiriötä. Kasperi Tuomi liippaa Bamo Ahmadin kulmasta TPS:n 1-0 johtoon. Hetken kummasteltuaan Inter ottaa pallon hallintaansa ja lähtee jauhamaan syöttöpeliään. Inter saa liikuteltua keskikentällä palloa pienessäkin tilassa ja  Ricardo José Olmedon yläkulman päältä lasketuvat kuti päättää Interin ensimmäisen rynnistyksen. Olmedon ja Mohamed Bakkarin pallollista peliä oli muutenkin ilo seurata.

TPS:n hyökätessä Interin maalin läheisyydessä on toistuvasti joitain kymmenyksiä liikaa aikaa. Se on myös joukkueista fyysisempi. Kellossa on varttisatanen, kun TPS:n Elmo Heinonen riplaa itsensä laidasta läpi ja koettelee Linus Virkin torjuntataitoja. Virkki vetää tilanteessa pisimmän korren ja myös tilannetta seuranneen kulman tohinoissa Virkki hakee Kabamba Kalabataman puskun aivan alakulmasta.

Ottelu etenee sen verran vauhdilla, että sielu ei meinaa ehtiä mukaan. Kalabatama ehtii tyrkätä pallon tyhjästä maalista yli ennen kuin hän ja Heinonen tasaavat yksissä tuumin tilit Virkin kanssa. Heinonen pääsee pudottamaan Kalabataman koko Interin puolustuksen ylittävästä syötöstä pallon Interin maaliin. Pari minuuttia tästä Kalabatama on tyhjän maalin suulla eikä erehdy tällä kertaa, vaan työntää lentskarin lusikalla suuhun.

TPS u23 oli ensimmäisellä puoliajalla hallitsevampi

Pelissä on vähän pelatun tuntua, kun ottelun alkua letkeämmän biitin säestämänä, otetaan vartti happea.

Toinen puoliaika starttaa kotijoukkueen vähältä piti tilanteilla. Vaihdosta sisään tulleella Ali Yasinilla on kaikki maailman aika Interin boksin sisällä ennen kuin hän kolauttaa tolppaan. Maalirautojen tärinä ei ehdi vielä vaieta, kun värinää voimistetaan ylärimaaa tärryyttämällä.

Yeesser Barbata ja Ali Yasin oli yksi toisen puoliajan taistelupareista

Toisen puoliajan alku toisintaa ensimmäistä puoliaikaa, sillä erotuksella, että se onkin Interin Jaakko Siltanen, joka herättelee ottelun henkiin oppikirjamaisella alaspäin suuntautuvalla puskulla kulmapotkusta. Interin Jarkko Kokkala meinaa onnistua heti perään. Hän jallittaa tyylipuhtaasti TPS:n pakin, mutta kuti suhahtaa taka-aidan rautoihin.

Inter pitää ja liikuttaa palloa väliin tikitakamaisestikin. TPS pelaa suoraviivaisemmin pelivälinettä hyökkääjilleen ja saa luotua 1 vs. 1 tilanteita. Interin puolustuksessa Yeesser Barbata painii kaksinkamppailuita siihen tahtiin punapaidoille, että hän pääsee vähintäänkin yleisön ihon alle. Muutamistakin maalinedushakkuista huolimatta TPS ei saa palloa neljättä kertaa Interin maaliin, vaan Kokkala kiitää kolmen varttisatasen kohdalla kohti kotijoukkueen maalia. Ladulle jää muutamakin TPS:n pelaaja ennen kuin tilanteen jälkihöyryissä pallo viedään täplälle. Kokkalan painava kuti tuo Interin maalin päähän pinnapussista.

Videolla Kokkalan rankkari

Ottelun loppu painetaankin päästä päähän. Inter saa toisaalta luotua riittävät paikat tasoitukseen, mutta TPS:n neljäskään maali ei ole kaukana. Kolme ensimmäisellä puoliajalla päästetty maalia jää merkittömäksi reitiksi vierasjoukkueelle ja TPS kiipeää ainakin yhden ottelukierroksen ajaksi läntisen-Suomen lohko A:n parhaalle näköalapaikalle.

Viini: 3/5:aa kaupungin toiselta ja 2/5:aa kaupungin toiselta puolelta