lauantai 26. syyskuuta 2020

Paluu Wembleylle: EuPa-FC Inter 2

Tuuhea ruska kehysti tietä numero 204 Euraan. Syyslauantaille oli luvattu lämmintä iltapäivää. Lämpöä oli lupa odottaa myös EuPa:n ja FC Interin 2:sen kohtaamiseen, sillä molemmat tarvitsivat voiton. EuPan ote sarjapaikasta oli lipsumassa ja Inter tarvitsi voiton pysyäkseen nousukahinoissa mukana. Tasapelillä ei kumpikaan tekisi mitään.

Nautimme koko perheen voimin matsilounaan Euran Trattoria La mia bellassa. Puulämmitteisessä pizzauunissa paistetut pizzat olivat kovassa huudossa, sillä kaikki ravintolaan pyrkineet eivät sisätiloihin mahtuneet. Perjantai vaikutti painavan asiakaskunnassa ja lauantaita oltiin kääntämässä niin sanotusti voiton puolelle.

Euran kulinarismia

Puitteet Euran urheilukeskuksessa ovat kunnossa ja siellä on hyvä harrastaa, mikäli niin mielii.  Wembleyn lipunmyyntikoju oli nostettu tiesulkumaisesti stadionin kaupunginpuoleiseen päätyyn. Yleisöä alkaa hiljalleen virtaamaan stadionin suuntaan. Paria kaulaa koristaa myös Interin huivit. Pelin tärkeys tuo paikalle pienen kourallisen turkulaisia ja arvuuttelemmekin lipun ostojen ohessa sitä, mihin vieraskatsomo pystytetään.

Wembleyllä puitteet kunnossa

Inter nappaa odotetusti pallonhallinnan itselleen. Pelin merkitys alkaa hiljalleen kuulua kentältä, sillä kierrosmittari nousee varsin pikaisesti punaiselle niin pelaajien kuin tuomareidenkin osalta.  Myös yleisö ilmoittaa läsnäolostaan, kun EuPa saa ensimmäiset hyökkäykset Interin päähän, joskin vaikuttaa siltä, että kylän pahasuisimmat ultrat ovat jättäneet ottelun välistä.

Ottelutapahtuma lähtee hieman viipyillen käyntiin. Anniskelukatsomosta alkaa K-18 sektioon valua janoisia vartin pelin jälkeen. Kuuluttajalupaus avaa ääntään, kun parinkymmentä minuuttia on pelattua ja ensimmäinen keltakortti nousee.

Vain voitolla oli välilä

Tapahtumia tulee heti perään. Interin Omar Farhan löytää rangaistusalueen sisältä sopivan ruudun ja toimittaa saamansa syötön kliinisesti yläkulmaan. EuPa jatkaa syvältä puolustamista ja sen hyökkäyspeli roikkuu pitkälti Ahmed Al-Sheklin yksilötaidon varassa. Interin peli pyörii parhaiten Leroy Malouka-Jasper Yrjas -akselilla.

Ahmed Al-Shekli oli kotijoukkueen parhaita

EuPan puolustukselle tulee hassi, kun pykälän vajaa neljäkymmentä minuuttia on pelattu. Jarno Palomäki ottaa lahjan vastaan ja kääntää sen keskelle Farhanille, joka viimeistelee Vili Verneri-Virtasen kämmenpintaa nuollen Interin toisen maalin. Liimapintaa olisi tarvittu enemmän myös 45:n minuutin kohdalla, kun Inter iskee terävästi vastaan. Anton Lindqvist lähettää pallon Yrjakselle, joka painaa pallon Virtasen raajojen läpi maaliin. Virtanen on molemmissa maaleissa hyvin mukana, mutta laadukkaat viimeistelyt hyviltä tonteilta eivät läikytä mustetta sen kummempiin euralaisiin sankaritarinoihin.

Inter käyttää ensimmäisellä puoliajalla paikkansa tehokkaasti, ja vaikka se on sekä teknisesti että taktisesti kypsempi joukkue, niin 0-3 ei ihan prikulleen kuvaa melko tasaisesti aaltoillutta ensimmäistä puoliaikaa. Interin Onni Sillanpää pelaa myös totutun hyvää peliä eikä anna yhtään siimaa kotijoukkueen maalikalasteluille. Ottelun tempo on varsin rauhallinen.

Inter juhlimassa 0-3 -maalia

EuPa tulee hyvällä hengellä toiselle puoliajalle. Aktiivisesti Interin puolustusta haastanut Santeri Tähkä saa maalinedushässäkän päätteeksi avattua kotijoukkueen maalitilin. Farhanin hattutemppu on heti perään pienen rintamasuunnan käännön päässä. Pian tämän jälkeen Santeri Matomäki puskee Interin rangaistusalueelle. Hänet rouhitaan nurin. Yleisö pyytää Matomäeltä törsää ja kärkkäriä, mutta Matomäki valitsee toisin ja sijoittaa pallon kohti oikeaa yläkulmaa. Kuti pamahtaa kuitenkin tolpan sisäreunasta takaisin pelikentälle ja Interin puolustus siivoa lopulta alueensa.

Santeri Tähkä oli koko pelin ajan aktiivinen

Videolla Santeri Matomäen rankkari

Muutamaa minuuttia myöhemmin ja pelikellon jo siirryttyä toiselle tunnille kaappaa valonnopea Hushyar Aftab korkean pallon hallintaansa. Valkopaitojen puolustus ei ehdi millään perään ja Aftab toimittaa pallon maalin asti. Peli on 1-4 ja tässä vaiheessa koko lailla selvä.

Onni Sillanpää jatkoi varmoja otteita maalillaan

Pelin virta jatkuu melko tasaisena. EuPan hyökkääminen menee hiukan puskemiseksi ja Interin puolustukseen vaihdosta sisään tullut Leutrim Gerxhalija vie lopulta peli-ilon myös Al-Shekliltä. Inter varmistelee pallonhallinnallaan tilannetta, joten maalimäärät alkavat olla kiveen hakatut. Lopussa syntyy vielä pientä kärhämää. Yleisö vaatii tästä ”muuten vaan” rankkaria kotijoukkueelle, jotta se voidaan ampua uudestaan tolppaan. Se on ehkä ottelun euralaisin hetki.

Leutrim Gerxhalija tuli ryminällä sisään

Inter voittaa. Samaan aikaan FC Åland ja Peimari United tasaavat pisteet, mikä tietää sitä, että Inter siirtyy maalieronsa turvin sarjakärkeen ennen kuin 3.10:ttä läntisen-Suomen huippukiinnostavan kolmosdivarin viimeinen kierros käydään. EuPalle tappio tietää lähes varmasti määrittelemättömäksi ajaksi visiittiä nelosdivariin.

Viinikuvaus: kunnanjohtajan kaapista jo kertaalleen avattu, mutta edelleen arominsa pitävä