Sivut

maanantai 14. syyskuuta 2020

Matkalla: HIFK-FC Inter

Bolt -areenan valot säihkyivät lempeän lämpimässä syysillassa. HIFK ei arastellut linnoittaa omaa kenttäpuoliskoaan kahdella yhteensä yhdeksän pelaajaa käsittävällä linjalla. Inter lähti pyörittämään peliä niin kuin Inter pyörittää. 

Sinimustien vasemmalla laidalla oli tiheämpään tikkaavia pallotaitavia jalkoja Elias Mastokankaan ja Matias Ojalan puolesta. Keski- ja oikeansektorin ryminästä pitivät huolta Benjamin Källman, Timo Furuholm ja Jesper Engström.

HIFK täysin perustellusti luotti vastaiskuihin, nopeisiin jalkoihin ja erikoistilanteisiin. 

Maanantai-ilta ei sinänsä mitään massaryntäystä Bolt -areenalle tuonut, vaikkakin laulu raikui sekä Klackenin päädystä että orrelle nostettujen sinimustien enimmäkseen Armadan ryhmittymän kannattajien kultakurkuista. Viereemme parkkeeranneet Futuran junnut vetivät köyttä vähän molempiin suuntiin.

Molemmat joukkueet onnistuvat pelisuunnitelmassaan hyökkäyskolmannekselle asti. Inter kylvää ison kasan keskityksiä, joihin eivät turkulaishyökkääjät kuitenkaan pääse. SJK-mahalaskun jälkeen Interin puolustus pelaa terävästi selustaan asti ehtivät pallot. Varsinaisille maalipaikoille ei kumpikaan joukkue oikein löydä väylää.

Henrik Moisander poimi tarvittavat marjat



Vähänlaisesti tarinantynkää tarjonnut ensimmäinen puoliaika päättyy maalittomana ja ottelusta alkaa rakentua yhden maalin matsi. Ensimmäisen puoliajan tähtihetkeksi nousee koipeaan loukanneen Timo Furuholmin kellahtaminen takaisin kentälle tilanteessa, jossa HIFK meinaa hetkellisen loukkaantumisen ansiosta päästä hetkeksi mylläämään ylivoimalla.

Video: HIFK:lla puolustamisessa kaikki keinot käytössä




Nakkimukit ja vissyt napataan turhia jonottelematta kainaloon. Futuran punasydämiset huutelevat jälki-istuntoa Interin kannattajakatsomoon.

Peli-ilme ei juuri muutu. Toki molemmissa päissä todennäköisyydet alkavat pyöriä kohti maalia osoittavia lukemia. Interin puolustuksessa on pientä tärräystä, mutta Henrik Moisander napsii tarvittavat. HIFK:n puolustus ei tärrää. Tosin Inter saa muutamia aihioita vastaiskuista, mutta viimeiset ratkaisut lipsuvat tai ne pussitetaan punanuttujen toimesta. Taiki Kagayama näyttäisi olevan hyvällä jalalla liikkeellä, mutta tehoille asti minuutit eivät riitä.

Inter punomassa juonia



Kun peli ei muuten ihmeitä tarjoile, nostetaan Antti Munukka viime minuuteiksi tikun nokkaan. KuPS painelee viime hetkellä Lahden ohi. Se jättää kuivan greippistä karheutta Turun bakteerikantaan tottuneeseen suuhun.


Viinikuvaus: hanapakkaus

2 kommenttia:

  1. Tuo vapari videolla näyttää kuin olisi joukkueet yhdessä harjoitelleet. Tuomari viheltää pilliin, vaparin potkaisija odottaa, että puolustava pelaaja ehtii oikeaan kohtaan maaliviivalle ja sitten lähettää pallon sopivalla korkeudella oikeaan kohtaan.

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihan totta. Ikään kuin harjoiteltu suorite onnistuu vielä pelissä, vaikkakin kilpailevat joukkueet kyseessä.

    VastaaPoista