keskiviikko 23. syyskuuta 2020

FC Inter-FC Honka: kiikareita ja nuhruisia linssejä

Autoletka Veritakselle on yllättävän pitkä. FC Interin osalta kuljetaan edelleen veitsen terällä sen suhteen, mihin suuntaan kausi vielä lähtee kääntymään. Helppoa arki-illan puhdetta ei ollut tiedossa, kun niin tasapeleihin, vähämaalisiin otteluihin kuin vähämaalisiin tasapeleihin päättyviin otteluihin erikoistunut FC Honka saapui Veritakselle. Mukaan se oli saanut kourallisen torstaiaamun aikaista heräämistä pelkäämättömiä kannattajia.

Peli lähtee vauhdikkaammin kuin saattoi uumoilla. Peli ei vanhene minuuttiakaan, kun ikinuori Macoumba Kandji kipittää läpi. Henrik Moisander saa kotiyleisön onneksi tuupattua pallon ohi maalista ja sinimustien silmien edessä vilisevä filmi SJK-ottelun alkukaaoksesta katkeaa. Kenties tässä kiivettiin nyt sellaisen aallon harjalle, josta pääsisi liukumaan kohti tuloksellisesti parempaa syksyä.

Interin avauskokoonpano on lupauksia herättävä. Interin pelissä on myös heti alusta alkaen enemmän otetta kuin edellisessä pelissä. Sikäli on lupa odottaa hyvää futisiltaa. Tunnelma on Veritaksella jälleen hyvä.

Honka jatkaa pelaamista ja reilu kymmenen minuuttia on pelattu, kun Tapio Heikkilä ohjaa pallon kulmasta Interin maalin ohi. Honka leikittelee muutamaan otteeseen Interin prässin kanssa ennen kuin Espoolaiset alkavat vetäytyä syvempään puolustukseen ja tähtäämään pelinrakenteluaan targettina toimivan Kandjin kautta. Pallonhallinta siirtyy Interille.

Ottelun alussa Honka leikitteli Interin prässin kanssa.

Sikäli melko siististi käyntiin lähtevä peli saa yllättävän sivujuoneen, kun Oliver Reitalan johtama tuomaristo alkaa ottaa otteluun enemmän kantaa. Yritti asiaa sitten, miten neutraalisti vain katsoa, niin koti- ja vierasjoukkue vaikuttavat pelaavaan eri säännöillä. Tuomaristo tarttuu kaikkiin Hongan horjahduksiin, kun taas kotijoukkueen pelaajia saa rapata reilummin. Hongan ketut pelimiehinä aistivat tämän ja ottavat ilon irti tuomarilinjasta. Erityisesti kotijoukkueen Taiki Kagayama joutuu hankalaan väliin, sillä häntä saa rauhassa tuuppia selästä ja koputella nilkoille. Sitä vastoin kaikki Kagayaman nojaamiset tulkitaan järjestäen virheeksi.

Peli ja kotiyleisö ottavat lisää kierroksia. Inter saa puolittaiset tilanteensa rakennettua vasemmalta laidalta, mutta Hongan veskari Tim Murray pelaa hyvää peliä eikä tarjoile ibuprofeenia Interin hyökkäyspelin kolotuksiin. Tauolle mennään niin Turussa kuin koko Veikkausliiga -kierroksella maalittomana.

Toista puoliaikaa ei tarvitse kauaa jännittää, kun voidaan todeta, että tuomarilinja ei muutu ja sen kanssa nyt vain on elettävä. Inter on lupaavalla jalalla liikkeellä, mutta Honka ei ole myöskään antamassa tuumaakaan periksi. Benjamin Källman on lähellä viedä kotijoukkueen johtoon heti toisen puoliajan ensimmäisellä minuutilla, mutta Murray saa jälleen näppinsä väliin.

Inter hallitsi palloa. Honka puolusti tiiviisti.

Inter joutuu hyökkäyspelissään pelaamaan Hongan puolustuslinjan etupuolella. Kuteja lähtee nyt myös kauempaa. Álvaro Muñizin volley suhahtaa reilu metrin ohi. Komeinta kanuunaa käyttää Martti Haukioja, jonka pakista jengaa ottavan laukauksen Murray taiteilee maalipuiden ulkopuolelle.

Kahdeksankymmentä minuuttia, kun kilahtaa kelloon, saa Honka pidemmän painostusjakson aikaiseksi. Inter puolustus luutii pimenneessä illassa hyvin. Momentum ehtii kertaalleen kääntyä vielä Interille. Matias Ojala pääsee ennen loppuvihellystä kokeilemaan maalintekoa niin päällä kuin jalallakin, mutta Murray pitää maalinsa puhtaana ja niin lopputulemana on tyylipuhdas 0-0.

Rick Ketting toi hyvää ryhtiä Interin puolustuspelaamiseen.

Viinikuvaus: lämmikettä