Sivut

keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Siksi futisilta on tänään erityinen

Eilen illalla saksalaisen jalkapallon yhtä ikonia Borussia Dortmundia vastaan iskettiin raukkamaisesti pommeilla. Ajan henki on sellainen, että varmasti monelle tuli ensimmäisenä mieleen, että kyseessä olisivat islamistiterroristit. Joku saattoi jopa toivoa sitä saadakseen pönkitystä omille ennakkoluuloilleen ja politikoinnille. Syyllistä ei vielä tiedetä, joten syyllisellä on turha sen enempää spekuloida.

Huippujalkapallo -ottelut ovat erittäin kansainvälisiä tapahtumia. Ne keräävät huikeita yleisömääriä ympäri maailmaa. Dortmundilla ja Monacolla on pelaajia lähemmäs kahdestakymmenestä eri maasta. Ainoat maanosat, jotka eivät joukkueiden pelaajistossa ole edustettuina ovat Oseania ja Antarktis. Tehty pommi-isku on vähintäänkin välillisesti nurkkakuntaisuuden isku kansainvälisyyttä vastaan. Tällaisten iskujen seurauksena on helppo kaivautua poteroonsa pelkäämään. Kansainvälisessä terrorismissa tavoitteena on lietsoa vihaa rauhanomaisesti elävien ihmisryhmien välille. Riippumatta siitä, mitä teon taustalta lopulta löytyy, kannattaa aina asettua hyvän puolelle pahan tavoitteita vastaan.

Jalkapallo globaalina ilmiönä osoitti suuruutensa. Monacon fanien katsomosta kaikuvat ”Dortmund, Dortmund” -huudot, kun tieto peliä edeltävistä tapahtumista kiiri stadionille. Vastavuoroisena solidaarisuuden osoituksena dortmundilaiset tarjosivat yösijaa kaupunkiin jääville monacolaisille. Niin kauan kuin paha saa peilikuvakseen hyvää, paha ei koskaan voita. Kirjoitin aiemmassa blogissa siitä, miten jalkapallo on maailman kuva. Eiliset tapahtumat asettuvat samaan kollaasiin. Paras tapa vastata eiliseen on kutsua tänään ystäviä kylään ja nauttia tänään yhdessä kansainvälisestä huippujalkapallosta.


Viinikuvaus: pysäyttämättömän kansainvälinen, vivahteikas ja hieno kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti