Sivut

keskiviikko 9. elokuuta 2023

KaaPo-MuSa: kävelekkö keskenäs?

Kaikkien aikojen kolmosen ruletti pyörähti R.V. Group Areenalla Kaarinassa. KaaPo sai vieraakseen satakuntalaista eksotiikkaa, kun MuSa parkkeerasi reissubussinsa Kaarinaan. Säpinää alueella riitti muutenkin, sillä parkkipaikat olivat tiukassa kuin kiveen isketty miekka. Niinpä yltiöoptimistinen aikataulutus näpsäyttää sormille ensihetkien missaamisen verran.

KaaPo oli MuSaa paremmalla painilla liikenteessä

Kirjoittaja pääsee kuitenkin heti draaman silmään, sillä palloa viittilöidään lähes välittömästi pilkun suuntaan. KaaPon kulmapotkutilanteessa käy jotain, mikä jää oman havaintokentän ulkopuolella. Juho Salminen ohittaa laajakaarisia tanssiliikkeittä esittävän Yago Darubin: 1-0 ja pykälässä kymppi. Maalin jälkeen suuntaan matsikiskan suuntaan. Nesteytys kuntoon ja paperin väliin lasketaan  Rööperin chiligrilli, mikä tuotteena menee kyllä ehdottomasti kauden parhaimmistoon.

Juho Salmisen rankkari


MuSa on ollut myös lohkossaan kauden parhaimmistoa. Se hallitsee nytkin peliä, mutta matalalta jalansijansa hakeva KaaPon puolustuslinja saa pidettyä sen hyvin pois maalipaikoilta. MuSan lautapinoon kasaantuu pino kulmapotkuja, joita Turusta Poriin palanut Niilo-Olavi Puustinen latoo maalille, mutta KaaPo kestää. KaaPon pelin pallollinen virtaus käy alkuun pitkälti Juho Salmisen juoksuja hakevien vastaiskujen kautta. Syötöt irtoavat jalasta väliin liiankin hätäisesti, mitä päävalmentaja Eetu Kaipio suitsii.

Vajaa puolisen tuntia on pelattu, kun päätään KaaPon puolustuslinjaan puskenut MuSa hieman hyytyy ja KaaPo saa pelin syrjästä paremman otteen. Peli ottaa myös isompaa aallokkoa liikkeeseensä. Leevi Liikanen pääsee Roope Läpisen masinoimana korkean xG:n sektorille, mutta askelmerkit eivät oikein osu. Vastavuoroisesti KaaPon maalilla meinaa käydä kylmät, kun boksista lähtevä purkupallo ottaa kimmoketta MuSan pelaajista ja pallo kopsahtaa ristikkoon.

Seuraavaksi rantautuu KaaPo.  MuSan puolustuksen keskellä lippua heiluttava Dani Nurmi ei saa puskunsa sihtiään ihan kohdille. Porilaisten vaihtopenkiltä nasahtava palaute ”Älkää selittäkö siellä, vaan puolustakaa boksi paremmin” lämmittää jotenkin sydäntä. MuSan Ejiro Simeonin pienestä kulmasta lähtevä kuti pysähtyy Jesse Peltosen rintakehään. Vauhti kiihtyy entisestään. KaaPon Lauri Valli riistää pallon MuSan puolustukselta ja kaartaa kohti Darubia. Silkkisenä hohtava nurmi taitaa tehdä viime hetkellä kuitenkin Vallille tepposet ja maalisarakkeeseen ei piirry uutta viivaa. Vallille tarjoutuu pian pilkun kohdille vielä toinenkin paikka, mutta tabula rasaa tarjoillaan edelleen. Lopulta erotuomari päättää hengästyttävän vauhdikkaaksi äityneen ensimmäisen puoliajan.

KaaPo oli vastaiskuissaan terävä

Tauolla saadaan sadetta, You never walk alonea ja Pet Semetarya.

MuSa ottaa huoltajuuden pallosta myös toisen jakson alussa, mutta se ei löydä sopivaa särvintä KaaPon puolustuslinjalle syötettäväksi. KaaPo varioi prässitasojaan ja saa myös siten sotkettua porilaistan pelin avaamista. 

Vieressä esitellään kirjastosta lainattua KaaPon -kausikorttia. Pelin ylle lehahtaa pientä ekstralämpöä ja tuomaristolle jätetään muutamiakin väliskysymyksiä. Juho Salminen on lentää toisella keltaisella ulos kentältä, mutta tarkistuslaskennan jälkeen muistiinpanoista löytyy vain yksi keltainen kortti. Liekö käsiala ollut mallia ”lääkäri”. Tekevälle sattuu.

Jotain punaista

KaaPo tekee triplavaihdon. MuSan Simeon väläyttää pariinkin kertaan yksilötaitoaan ja koputtelee Peltosen ovea, joka pysyy kuitenkin säpissä. MuSa saa maalinsa kahdeksannesta kulmasta, mutta linjatuomarin Andromedaa kohti nouseva lippu on armoton: ei maalia, vaan paitsio. MuSan kapteeni Jussi Välilä saa kopsun otsaansa, mutta huolto ei lähde turhaan tilanteessa hötkyilemään, vaan luottaa siihen, että porilainen kallo kestää. KaaPon Mirco Petterson tulee väkevästi peliin mukaan. Ukkonen välähtää, ja kun valotauluun naksuu 90 minuuttia, Samuel Kannisto repii ja raastaa itsensä MuSan puolustukselta irti. Kannisto nostaa pallon nätisti maaliin: 2-0 ja yleisöstä irtoaa ennätysdesibelit.

Mirco Petterson kikkailee vielä kertaalleen tiensä kotiyleisön sydämiin. Siihen peli päättyy ja KaaPolaisten ilakoinnista on helppo vetää johtopäätös: pinnat ja voitto olivat sille todella tärkeitä.

Voitto maistui kaarinalaisille

Viini: tuoksussa sadetta, aromeissa ukkosta ja chiliä



PS: Kirjoittajan kovakantisiin tuotoksiin voit tutustua alla olevista linkeistä:

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

https://www.aviador.fi/product-page/marsiin-muuttaneen-ihmisen-koti-ik%C3%A4v%C3%A4

Kirjat löytyvät todennäköisesti myös lähikirjastostasi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti