torstai 20. elokuuta 2020

TPK-FC Inter 2: varastettuja pelipaitoja ja makkarankäryä

-Isi! Joku on varastanut Timo Furuholmin pelipaidan!

Poika on bongannut käsiohjelmasta numeron 15. Yläkentän kärkiotteluiden saaga saa jatkua, kun TPK isännöi FC Interin reservijoukkuetta. TPK:n kotisivuilla mainostettiin makkaranpaistoa ja sitä, että paikalle tuodaan myös maksupääte korttimaksuja varten. Mitä muutakaan sitä ihminen torstai-iltaansa tarvitsee?

Rennoin rantein ottava kuuluttaja nostattelee derbyn tunnelmaa. FC Inter aloittaa terävästi ja ottaa pelin haltuunsa. Inter tulee sekä oikealta, vasemmalta että keskeltä. Lisäksi se prässää aktiivisesti eikä TPK oikein löydä keinoja prässin alta pois pääsemiseksi. TPK vetäytyy tiiviiseen muotoon pelin alle eikä sen puolustus hätkähdä Interin painetta. Hyökkäyskolmanneksella Interillä loppuu hiukan keinot kesken eikä se saa erityisen vaarallisia tilanteita luotua.

Vartin pelin jälkeen Interin prässi alkaa purkautumaan ja TPK löytää enemmän tilaa kentältä omalle pelilleen. Marno ”Lordi” Lastula hätyyttelee Interin maalia ensin rangaistusalueen rajalta. Painava kuti suhahtaa yläkulmasta noin metrin verran ohi. Puolen tunnin kohdalla Lastula pääsee puskemaan keskeltä, mutta Onni Sillanpää hakee näyttävästi puskun alakulmasta.

Inter oli ottelun alussa niskan päällä

Inter ehtii jälleen saamaan paremman otteen pelistä, mutta kesken sen painostusjakson Lastula karkaa hienosta syötöstä läpiajoon. Kolmas kerta toden sanoo ja TPK siirtyy 1-0 johtoon. Näissä lukemissa mennään myös puoliajalle. Pelaajien lampsiessa tauolle toivottaa Interin kovaäänisin kannattaja vielä jumalaista voimaa toiselle puoliajalle.

Toisen puoliajan kuva on yksiselitteinen. Inter painaa palloa kohti TPK:n maalia. TPK puolustaa tiivistii ja rakentaa peliään mahdollisuuksien mukaan sekä veskarin lyhyiden avausten että vastaiskujen kautta. Kuuluttaja jatkaa leppoisaa show:taan ja kyselee välillä kentänkin puolelta, että kukas sieltä vaihdosta kentälle nyt tuleekaan.

TPK katkoi Interin hyökkäykset yksi toisensa jälkeen

Yksi turkulaisen futiksen perusilmiöitä on aina ollut ns. TPK:n naiset, jotka sarjatasosta ja ikäluokasta riippumatta ovat suojattejaan seuranneet ja peliin väkevästi eläytyen kovaäänisesti omiaan kannattaneet. Jos ensimmäinen puoliaika meni vähän kehräten, niin toisella puoliajalla on jo tutumpi ääni kellossa. Sekä Interin pelaajille että tuomarille lähtee rempseitä täyslaidallisia. Maailmassa on sentään jotain pysyvääkin.

Interillä on edelleenkin vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille. Pari vapaapotkua se saa hyviltä tonteilta, mutta vapareiden lentoradat eivät tänään löydä sopivia kaaria.

Inter juonimassa vaparikuviota

Haukkakohtaa tarjoillaan vielä, kun pelikello ylittää 80:n minuutin rajan. Ensin Husyar Aftab riplaa itsensä laidalta läpi ja kaartaa vauhdikkaasti keskustaan. Kutikin lähtee vihaisesti, mutta läntisen Suomen divareissa kaiken nähnyt Veli-Heikki Maunila saa ohjattua pallon väljemmille vesille. Aftab toistaa riplailunsa noin minuutin kuluttua ja pudottaa pallon Luka Leskiselle. Leskisenkään kudissa ei ole hirveästi vikaa, mutta se ei vaan riitä Maunilaa vastaan. TPK:n maali varjeltuu.

TPK:n puolustus oli ohittamaton

Lisäajan napsahtaessa pykälään TPK lähettelee kovia ja korkeita Interin kenttäpuoliskolle. Sen puolustus katkoo stoalaisen tyynesti Interin hyökkäykset ja niinpä TPK murjoo itselleen kolmen pinnan arvoisen iltapuhteen.

Iloinen kloppi kipittää edestämme ja huikkaa saaneensa ilmaisen makkaran. Peli päättyy. Kisa kakkosdivarin taivaspaikoista mutkistuu.

Viinikuvaus: naisporukan tallaamilla rypäleillä huudattettua