Sivut

perjantai 14. elokuuta 2020

FC Inter-HIFK: koko rahalla

Veritaksella värähteli loppusuoralle kääntyvän kesän ja ensimmäisten työvikkojen energia, kun Turun sinimustat saivat HIFK:n vieraakseen. HIFK oli saanut hyvän kannattajamobin paikalle. Kotijoukkueen kannattajakatsomosta kuului myös erittäin hyvä pauhu ottelun alusta asti. Rumpukin oli taas löytynyt, joten peli tulee tunnelmaltaan jäämään kotimaisen futiskauden kirjoihin ja kansiin yhtenä parhaista. Kirjoitettakoon vielä se, että perjantai, lauantai- ja jopa sunnuntaimatsit tekevät Veikkausliigalle nannaa keskellä viikkoa typötyhjille hiihtostadioneille pelattaviin matseihin verrattuna. Aika moni on viikonloppuna kuitenkin valmis tekemään muutaman tunnin moottorimarssin suosikkijoukkueensa mukana. Lokakuinen keskiviikko Kuopiossa onkin sitten vaikeammin pyöriteltävä kuutio.

HIFK prässää alussa korkealta ja hakee energistä starttia otteluun. Peliä saadaan hetki puhallella ennen kuin se löytää ilmeensä: Inter pitää palloa, HIFK puolustaa tiivillä pakalla syvältä ja kyttää vastaiskuja. Punaiset tornit on asetettu takalinjoille ja maantiekiitäjät vaanivat varjoissa. HIFK:n pelisuunnitelma vaikuttaa sikäli toimivan, että se saa hyydytettyä Interin liikkeen linjojen välissä ja keskikentän keskellä. Pallo liikkuukin paljon HIFK:n muodon ulkopuolella. Positiivisemmalla puolella Inter taasen löytää tilaa pienillä pystyjuoksuilla HIFK:n laitapakkien selustasta ja saa siten luotua uhkaa. Interin toppareista avauskokoonpanoon palannut Arttu Hoskonen pelaa alusta asti väkevästi ja painii pitkät ja korkeat sinimustille.


Ilmatilan herruus levitoiden


Hiekkaa varisee ala-astiaan kahdenkymmenen minuutin verran, kun Matias Ojala pöyrii sähäkästi HIFK:n boksissa. Pallon sijaan Jabar Sharza yrittää purkaa boksista Ojalan. Hädin tuskin käsivarren päästä tilannetta tarkasteleva Petri Viljanen kääntää oikean kätensä ja rintamasuuntansa rangaistuspilkun suuntaan. Connor Ruane lähettää päättäväisesti pallon toiseen ja Arnold Origin toiseen kulmaan.


Liinat kiinni


Vartin päästä käy selväksi, että jalkapallojumalilla on jekku jos toinenkin touhupussissa ottelun varalle. Suht vaarattomasti lähtevän tilanteen päätteeksi Luis Henrique pyöräyttää itsensä vapaaksi ja sijoittaa pallon tarkasti takakulmaan. Noin vain peli on tasan. Pääkatsomon puolelta pomppaa parvi vierasjoukkueen kannattajia pystyyn.

Tunnin kohdalla nähdään ja kuullaan taikoja ja kummia. Timo Furuholm jää kentälle nilkuttamaan. Tilanne alkaa näyttämään vaihdolta. Viereisestä katsomon osasta nousee kimeällä lapsen äänellä

”Furuholm, sää pystyt siihen. Sää pystyt kyllä jatkamaan. Sää pystyt siihen”.

Sama tsemppisäe toistuu kymmenkunta kertaa. Ensin se on hauskaa. Sitten minuutin päästä Elias Mastokangas keskittää takatolpalle, Kevin Kouassivi-Benissan tiputtaa pallon pilkun kohdalle, jonne maestro-Furuholm on linkuttanut. Pallon vieriessä maaliviivan yli taika ja kivut haihtuvat. D-katsomon jäbä on ansainnut jätskit sinimustien piikkiin. Tämä tapahtumien juoksu hitsataan pysyvästi tämän kauden kovalevylle.


Kevin Kouassivi-Benissan työteliäänä


Inter ei peruuttele johtoasemassakaan. HIFK surffaa Interin terävältä näyttäneen prässin alta ja muutamaa vertikaalista syöttöä myöhemmin Adama Fofana kolauttaa läpiajosta pallon tolppaan. Varjoista karkaa Henrique ensimmäisenä haaskalle: 2-2. Tässä vaiheessa alkaa pieni pohdinta, että minkäslainen tulos se tasuri tästä nyt olisi. Kotijoukkueen kannalta ei hyvä. Fofana kolauttaa jälleen tolppaan. Ehkä tasuri on kuitenkin siedettävä.


Vaparit tiimityönä


Vielä saadaan kuitenkin nähtävää ja pureksittavaa. Varsinaista peliaikaa on muutama minuutti jäljellä, kun Kouassivi-Benissan näyttää ehtivän ensimmäisenä Ruanen lähettämään keskitykseen. Moneen mukaan ehtinyt Fofana nostaa käden Kouassivi-Benissanin selkään. Ensimmäisenä efektinä Kouassivi-Benissan liitelee tuuppaisun voimasta pallon alta. Toisena efektinä pallo viedään jälleen pilkulle. Pitkiä sekunteja kuluu ennen kuin Ruane pääsee nostamaan pallon maalin kattoon.

Origi ei saa kierroksiaan laantumaan, vaan lentää vielä ulos. Viljanen päättää ottelun. Inter voittaa ja jatkaa sarjakärjessä. Taakse jää huippuviihdyttävä kotimainen futisspektaakkeli.


Viihde vaatii veronsa


Viinikuvaus: loppukesään kipakasti kuplivaa

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti