Sivut

maanantai 14. kesäkuuta 2021

KuPS-FC Inter: toiseen vatsaan

KuPSin ja FC Interin matsi osuu sopivasti keskelle EM-kisa ähkyä. Futista on tullut monen lajin sarjana, mutta tämä ottelu tulee kokin erikoisena. Kuopiossa olisi sinänsä ihan kiva joskus vieraillakin, mutta Ma 18.30 lähtö on edelleen ennen lomakautta hiukan liian tiukka. Ruudusta ruutua siis.


Ruudusta ruutua


Peli lähtee aika leppoisissa merkeissä liikkeelle ja se vaikuttaisi olevan sinimustien kannalta hyvä, sillä viimeisimmän savon reissun jäljiltä on edelleen tuulta purjeissa. Inter jauhaa niin kuin Inter jauhaa ja KuPS hakee nopeille pelaajilleen palloa juoksuun Interin linjojen väliin. Inter saa hetkellisen momentumin, kun KuPS:n avaavat syötöt hetkeksi karkaavat, mutta ottelu kääntyy uuteen asentoon, kun Aleksi Paananen tyrmätään keskialueella. Henrik Moisander ehtii kertaalleen imitoida Hämähäkkimiestä maalillaan ennen kuin Axel Vidjeskog liidättää pallo sellaisella tarkkuudella ja voimalla, että sopivaa supervoimaa ei sen pysäyttämiseen löydy. KuPS siirtyy 1-0 -johtoon maaliverkkojen sivellessä pelivälineen kaljua.

Inter ottaa hieman ronskimman otteen ottelusta. Timo Furuholm lämpenee, lämmittää ja hämmentää hetken kentällä, mutta tarpeeksi ei lähde läikkymään. Sen sijaan Diogo Tomas värisyttää maalitolppaa ennen kuin joukkueet siirtyvät haukkaamaan puoliajan kalakukot.

Toisen puoliajan eka kymppi on keltamusta. Seuraava Interin. Inter jatkaa aggressiivisemmalla ilmeellä ja jauhaa ehkä vielä enemmän niin kuin Inter jauhaa, mutta KuPS puolustaa hyvin ja pitää Interin pois parhailta maalipaikoilta. Sydäntä kylmää myös HJK:n maali, koska saarelta länsi-Turussa piipahtavat merilokit kertovat, että Klubi ei ole tänään parhaimmillaan.

KuPS ottaa kollektiivisen askeleen kohti omaa maaliaan ja siirtyy suosiolla kärkkymään vastaiskuja. Kolmeen otteeseen KuPS:n kukot ovat läpiajossa, mutta peli pysyy jännänä, koska palloja poimitaan kaikkialta muualta kuin Moisanderin takaa haavista. Inter saa muutaman lupaavan oloisen pallon KuPS:n puolustuksen selustaan, mutta pallossa näyttää olevan erikeepperiä ja se tarttuu nurmeen tai väärälle puolelle nilkkoja eikä keskityksiinkään löydy riittävää laatua.

Kun Interin kulmatkin leijailevat pikkuisen pitkäksi, niin väistämättä koittaa se hetki, kun Antti Munukka leimaa kellokorttinsa ja uittaa sen keltaistensa väliin. KuPS voittaa. Eikä se siitä miksikään muutu. Muutama ohimo tai muu kallonkohta vaatii varmasti pelin jälkeen jääpussia. Se on tyypillistä näiden joukkueiden täyttäessä samaa viheriötä.

Viini: muikkukukon paistinrasvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti