sunnuntai 26. helmikuuta 2023

RaiFu-PJK: Luihuiset ja Korpinkynnet reiviluolassa

NinjaGo -reppuun pakataan kännyköiden lisäksi älynväläys -kortit, ristinolla -peli ja Pokedex -kirja. Näin ollen olemme valmiit illan tuplakoitokseen, jossa kodin opiskelurauhan takaamiseksi otan taisteluparin ja reissuprinsessan kanssa futsal -matsit sunnuntaille tuplana. Emme ehdi ihan Raisioon pelaajaesittelyille, mutta ennen avauspotkua olemme jo Kerttulan liikuntahallin penkeillä. Harry Potter on trendannut kotona, joten muksut leimaavat ottelun peliasujen mukaan Luihuisten ja Korpinkynsien matsiksi, vaikkakin PJK:n värimaailma ei ihan yksi yhteen Rowenan Korpinkynsien kanssa menekään.

Pirkanmaa ei ollut edeltävänä päivänä kohdellut Raisiota hyvin, sillä Ilves FS oli napannut RaiFua vastan 3-5 -voiton eli ainakin maakuntien tasolla oli revanssin paikka. Sillä lailla Raisio myös tuo ihmisiä yhteen, että järkkäri puolella vaikutti olevan enemmän Interiä ja kuvauspuolella tepsiä.

Ensimmäisten minuuttien aikana molemmat joukkueet käyvät herättelemässä vastustajan maalivahteja. Sen jälkeen Kerttulan parketti alkaa viettämään enemmän PJK:n maalin suuntaan. Kuuluttaja pyytää yleisöltä isoa kättä kotijoukkueelle ja sellaista myös tulee. RaiFun Ella Mäki kiittää tuesta, neppailee itsensä vasemmalla laidalla vapaaksi ja sijoittaa tarkasti takakulmaan: 1-0 ja ottelun ensimmäinen valomerkki annetaan samalla.

Vihreävalkoisten tuvan puolella oli paremmat bileet

RaiFu painaa lopulta PJK:n koko lailla köysiin. PJK:lla on vaikeuksia päästä RaiFun prässin alta pois ja RaiFu on hanakammin kiinni sekä ykkös- että kakkospalloissa. Kotijoukkue saa lisää helmiä tauluunsa, kun PJK:n puolustus pääsee viime hetkillä lähes spagaatimaisella venytyksellä katkaisemaan RaiFun hienon hyökkäyssommitelman. Irtopallolla on ensimmäisenä kuitenkin vihreiden Tiiu Lehtonen: 2-0 ja valotauluilla 8:21.

PJK:n valmennus yrittää pelastaa pelistä vielä sen, mitä pelastettavissa on. Magneetit vaihtavat paikkaa pienellä fläppitaulululla. Raisio vastaa musiikin osalta ysäridiskolla, kuuluttajan napakoilla pelitapahtumien värityksillä, joista aktiivisesti pelannut Mäki kerää suorituksillaan kolmen putken ja lopulta vastataan myös kolmannella maalilla. Maali on mallia upea ja toistuvuutensa perusteella etukäteen harjoiteltuun vivahtava: maalivahti Eveliina Koskela avaa vasemmalle laidalle Mäelle, joka hakee oikealla laidalla juoksevan Tiiu Lehtosen. Tiiu Lehtonen pelaa pallon yhdellä kosketuksella Lehtosen kanssa ristiin juosseelle Mirena Pihlille, joka pudottaa pallon tyhjään pyydykseen: 3-0 ja reiviluola raikaa.

Maalin saralla toistuvuutta saadaan jo reilun kymmenen sekunnin kuluttua edellisestä, kun Lehtonen käy prässäämässä heti aloituksesta pallon itselleen. Hyvä riiston jälkeen Lehtonen ottaa tutkalleen Mäen, joka on suunnilleen samoilla jalansijoilla, mitä Pihl aiemmin: 4-0 ja kellossa 16:57.

Mäen, Lehtosen ja Pihlin taituruuden ja peliälyn lisäksi muistiin laitetaan sekä Emmi Reinikaisen johtajuus että Tekla Valkeapään tinkimätön asenne, jolla Valkeapää hakeutuu vastustajien iholle ja välillä hieman ihon allekin. Reiviluolassa jammailee vuorostaan Lehtonen, jonka maalin edestä paikantaa vuorostaan Mäki. Lehtonen nostaa pallon läheltä ja vastustamattomasti ylös: 5-0.

Mäki ilmentää RaiFun peli-iloa vielä ennen taukoa kunnon Marseillen ruletilla, vaikka pallo hiukan sen jälkeen karkaakin. On tauon aika ja tauolla pohdituttaa, että näinköhän RaiFukin leimaa PiPS:n tapaan itsensä vielä tälle viikonlopulle kymppikerhoon. Molempien joukkueen pelaajilla on asiaa tuomareille. Kuuluttajaa ehdottelee kunnon kahveja ja pullaa.

Näkemysten vaihtoa

Peli-iloa on myös kotijoukkueen toisen puoliajan lämmittelyn tanssahtelussa. Tanssahtelu jatkuu myös kentällä ja RaiFun hyvä ote jatkuu, vaikka PJK pistää All in ja heittää jo lentävää veskaria sisään. Lisäksi PJK hakee palloja entistä systemaattisemmin syvyyteen, mutta RaiFun puolustus lukee ja torppaa pirkanmaalaisten taustanousut. RaiFu iskee kuudennen maalin kulmakuviosta, jossa taustalta haetaan Mäki, jonka kuti pyörii edessä olevan pelaajamassan onkaloista maaliin: 6-0 ajassa 27:57.

PJK parkkeerasi kärkihyökkääjänsä syvyyteen, mutta RaiFun puolustus tukki taustajuoksujen padot

Seitsemännen maalin ja samalla kirjoittajalle valomerkin toimittaa jälleen Lehtonen, joka laakaisee Mäen syötöstä taululle 7-0 -lukemat.  Matsitarinan skoupin ulkopuolelle putoaa lopulta jopa viisi maalia, joista kotijoukkueelle merkataan kolme, mikä leimaa RaiFun PiPS:n seuraksi viikonlopun kymppikerhoon. Samalla RaiFu kasvattaa pistepottiaan siten, että se palaa Play Offs -sijalle oikeuttavaan kokonaissaldoon.

Viini: monijuomaliemi