Sivut

sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Futisoluet: Veltins Pilsener

Ennen illan Union Berliinin ja Schalke 04:n matsia, jota voisi historiaan peilaten nimittää työläisseurojen derbyksi, futisolut sarjaan valikoituu Brauerei C. & A. Veltinsin Veltins pilsener. Veltins on ollut Schalken sponsorina vuodesta 1997. Arena Auf Schalken nimioikeudet vuokrattiin Veltinsille 2005, josta lähtien Schalken kotiareenan nimi on ollut Veltins-Arena.

Schalke 04:n Veltins Pilsener


Lasiin kaatuu kullanvärinen ja valoa reilusti läpipäästävä olut. Oluen päälle nousee tasainen valkoinen vaahto, joka sulaneena muistuttaa hieman Guinnessin vastaavaa. Tuoksussa on hentoa ruohoisuutta ja vaaleita viljoja. Tuoksu on hyvin mieto ja helposti lähestyttävä.

Suutuntuma on raikas ja reilun kuplainen. Raikkaus ja maltillisenoloinen humalointi tekevät oluesta helposti lähestyttävän. Maku toistaa tuoksun ja tietynlainen helppous jää päällimmäiseksi fiilikseksi. Maussa viljaisuutta, ruohoisuutta ja lopussa greippistä karheutta. Sinänsä mikään makujen ilotulitus ei ole kyseessä, vaan pikemminkin peruskamaa helpossa ja häiriöttömässä paketissa. Kokonaisuus on kaiken kaikkiaan hyvin hallittu ja varmasti on saatu sitä, mitä on tilattu.

Veltins Pilsener sopisi varmasti ennen matsia kuumalla nautittavaksi terassiolueksi ja lempeäksi tunnelmannostattajaksi. Olut oluena.

3,4/5

Futis- ja viinikuvaus: tyylilleen uskollinen, tasapainoinen ja kursailematon pelisuunnitelma


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti