sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

FC Inter-FC Lahti: ukkosta ilmassa

Ukkosta odottava Veritas oli korona-ajan säädöksin loppuunmyyty, kun FC Lahti saapui FC Inter Turun vieraaksi ratkomaan Suomen Cupin toista finaalipaikkaa. Eurotaivas otti pelin päätteeksi pintaansa enemmän sinimustaa häivettä, koska Veritas ja Inter osoittautuivat Lahdelle tekemättömäksi paikaksi.

Peli ei juurikaan vanhene, kun Interin kulman päätteeksi pallo valuu Taiki Kagayamalle, joka jysäyttää pallon Lahden verkkoon. Ottelun alku lupailee jälleen viihdyttävää peliä.  Maalin jälkeen Lahti ottaa viheriön paremmin haltuunsa ja Inter jää hieman vastaantulijaksi. Lahti pelaa jalkapalloa. Se tuo pallo tehokkaasti lyhyillä syötöillä keskikentän kautta kohti Interin maalia. Interillä on vaikeuksia päästä Lahden paineen alta pois ja sen peliä kuvittaa toistuvat pitkät pallot, joista Liliu painii Lahden keskuspuolustuksen keskellä. Ensimmäisellä puoliajalla Inter tuntuu myös hukkaavan palloa vähän liian helposti. Sinimustien puolustuksella on kuitenkin hyvä päivä. Rick Ketting-Juuso Hämäläinen- Arttu Hoskonen -trio hyydyttää Lahden hyökkäyspyristelyt ja Henrik Moisaderin pelatessa varmaa peliä päästään puoliajalle kotijoukkueen johdossa.

Taiki Kagayama ja Kevin Kouassivi-Benissan juhlimassa Interin avausmaalia

Toisella puoliajalla satunnaisten salamoiden raapiessa taivasta Elias Mastokangas puristaa lahtelaisten pelihuumorin kuiviin. Ensin Mastokangas karkaa Álvaro Muñizin akrobaattisen syötön vapauttamana nokikkain Patrick Rakovskyn kanssa ja tyylittelee pallon maalin. Seuraavaksi Mastokangas koettelee itse painovoimaa puskemalla Connor Ruanen lähettämän keskityksen maaliin. Lahti horjahtaa köysiin, vaikka se saakin etutolpalle pommitetuista kulmapotkuista aika ajoin hyökkäyspään hässäkkää aikaiseksi.

Interin keskuspuolustus oli Veritaksella rautaa

Vaihdosta sisään tullut Aleksi Paananen saattaa vielä Mastokankaan syötöstä pallon yläkulmaan johtavalle kiitoradalle ennen kuin Roope Kantola väläyttelee jälleen, mitä sinimusta turkulaistulevaisuus saattaisi pitää sisällään. Rakovsky hölmöilee pallon Kantolalle, joka lähettää pallon lähes puolesta kentästä Lahden maaliin: ympäri Eurooppaa näitä näkee yritettävän, mutta 18-vuotias Kantola näyttää, miten toteutus tulee hoitaa. Peli päättyy siihen ja Interin 5-0 -voittoon

FC Lahti tuli hyvällä sykkeellä otteluun, mutta FC Inter oli sille yksinkertaisesti liikaa

Sekä Vahid Hambo että Mikko Kuningas ehtivät saada toisella puoliajalla hyvähenkiset terveiset Interin kannattajakatsomosta. Lahden kompastuskiveksi muodostuu lopulta viimeisen terävyyden ja kliinisyyden puuttuminen maalipaikoissa. Samaan aikaan Inter käyttää oman tilaisuutensa tehokkaasti ja vie finaalipaikan ensimmäisen puoliajan vaikeuksista huolimatta näytöstyyliin.