Sivut

torstai 18. kesäkuuta 2020

Futisoluet: Beavertown Brewery Lupuloid IPA

Valioliigan alkamisen kunniaksi futisoluiden sarjassa tartutaan Tottenham Hotspuria sponsoroivan Beavertown breweryn Lupuloid IPAan. Lähtökohdiltaan olut on tähänastisen sarjan kutkuttavimpia. Etenkin ulkomaalaisten oluiden osalta tässä on suurten panimojen ja brändien tuotosten sijaan enemmän käsityöläishenkisyyttä.



Lupuloid IPA



Lasiin kaatuu kullanoranssi olut. Vaahtoa ei juurikaan rakennu pinnalle, vaan se asettuu sokerimaisiksi ripotelmiksi oluen pinnalle.

Oluen tuoksu on painavan hedelmäinen. Siitä irtoaa mangoa ja hyvin kypsynyttä persikkaa. Tuoksun taustalla on mausteista ja havuista vääntöä. Tuoksu kertoo ikään kuin kahta tarinaa: trooppista ja tuhdin humalaista. Painava hedelmäisyys jää päällimmäiseksi tuntemukseksi.

Suutuntuma on kevyt. Maku lähtee tuhdin humalaisena ja havuisena, josta se taittuu yrttisyyteen. Humaloinnissa on sellaista José Mourinhomaista karismaa. Tuoksun hedelmäisyys jää tukevan humaloinnin jalkoihin ja saattaa siksi haastaa kevyempään humalointiin tottunutta maistelijaa. Ehkä itsekin toivoisi vielä enemmän hedelmäisyyttä olueen, mutta toisaalta olut ajaa vahvan kitkeränä eteenpäin. Aivan kuin Tottenhamin kuluva kausi.


3,7/5

Futis- ja viinikuvaus: taistelutahtoa ja kilpparipuolustusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti