Sivut

keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

FC Inter-KuPS: räiskettä Veritaksella

Pehmentävistä puheista huolimatta Veritaksella oli revanssihenkeä, kun Suomen Cupin puolivälierissä KuPS saapui FC Interin vieraaksi. Katsomot olivat lohkottu pariin osaan ja sellainen viitisensataa henkeä oli todistamassa ottelua, joka voitaneen jo tässä vaiheessa todeta yhdeksi kauden viihdyttävimmistä.


Ilmalentoja osa I Arttu Hoskonen


Inter lähti kannattajakatsomon rummutuksen säestämänä pitämään palloa. KuPS vetäytyi odottelemaan vastaiskupaikkoja ja kärkkymään erikoistilanteita. KuPS pisti maalikarkelot pystyyn käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun Aniekpeno Udoh karkaa laidalta ja saa pomputeltua pallon maaliin ohi tyhjää harovan Inter -puolustuksen. Juuso Hämäläinen saa kuitattua pelin kulmatilanteesta tasoihin. Peli tuntuu taas olevan turkulaisten hallussa, kunnes Lucas Rangel hiipii sinimustien puolustuksen selustaan, jonne yksi kuopiolaisten lukuisista kukkupalloista putoaa. Rangel nostaa pallon tyylipuhtaasti maaliin.


Ilmalentoja osa II Anthony Annan


KuPS jatkaa vetäytymistä, pystypainia ja Interin virheiden kyttäämistä. Keltamustien kukkupallottelu muistuttaa väliin vain etäisesti jalkapalloa, mutta tehokasta se on. Urho Nissilä painaa pallon rangaistuspilkun kohdalta kolmannen kerran Interin maaliin heti toisen puoliajan alkajaisiksi. Kotiyleisö hiljenee hetkeksi, sillä sen verran epätodentuntuista on se, että tämä KuPS saa kolmannen maalin arvottua. Jalkapalloa sitä vastoin tarjoilee Kevin Kouassivi-Benissan, joka leikkaa sähäkästi KuPS:n puolustuksen selustaan ja kääntää Taiki Kagayaman lähettämän pallon keskellä rouhivalle Timo Furuholmille, joka tuo turkulaiset maalin päähän.


KuPS pääsi välillä kuin varkain Interin puolustukselta karkuun


Peli ei kauaa vanhene, kun KuPS:n puolustus hermoilee Elias Mastokankaan rangaistusalueella nurin ja Connor Ruane pistä pelin vastustamattomasti rangaistuspilkulta tasoihin. Vaaka tuntuu värähtävän reilusti turkulaisten puolelle, kun Nana Boatengin kuppi menee nurin ja hän kolhii otsallaan itselleen punaisen kortin. Furuholmillekin ehtii samasta tilanteesta helähtää punakortti, joka tuomarin kirjanpidon tarkastuksen jälkeen kumotaan. Outoa kyllä: Boatengin kurkkiessa vielä Veritaksen rakenteista Usman Sale käppäilee Inter puolustuksen uumeniin ja sutii pallon takakulmaan. KuPS siirtyy 3-4 johtoon.


Videolla Connor Ruanen rangaistuspotku


Reilu viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Alvaro Muniz löytää KuPS:n puolustuksen taskusta Kagayaman, joka tuikkaa ovelasti yhdellä kosketuksella pallon Furuholmille ja maestro tuo jälleen Interin tasoihin. Inter jatkaa voittomaalin hakemista ja Rick Ketting häärää myös piikissä loppuottelun ajan. KuPS vetäytyy, jos mahdollista, entisestään. Krampit taittavat jatkoajalla molempien joukkueiden pelaajia nurmeen. KuPS:lla on jatkoajan toisella puoliajalla pieni etsikkoaika, mutta maaliin asti keltamustat eivät palloa löydä. Niinpä panokset pistetään keskellä ja jaetaan rangaistuslaukauskisassa.

Inter heittää tuoreita äijiä pallon taakse. Erityisesti ilahduttaa katsoa, miten Noah Nurmen ja Martti Haukiojan jälkeen Roope Kantola pistää pallon itsevarmasti Otso Virtasen selän taakse. KuPS:lta Ats Purje ja Juho Pirttijoki hassaavat omat rankkarinsa, joten Kettingin jälkeen Interin ei tarvitse heittää edes viidettä laukojaa kehään. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Inter saa revanssinsa Kuopion keltamustista ja futisjuhlat jatkuvat sunnuntaina Turussa FC Lahtea vastaan.

Viinikuvaus: uudelleen samaan lasiin kaadettu ja eri tavalla sekoitettu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti