lauantai 30. heinäkuuta 2022

Pallo-Iirot-MaPS: pitsiä ja sirkushuveja

Matka Pitsiyön spesiaaliin kulkee tuttua rataa eli poltetta iltaan haetaan Gastrobar Wanhan Krouvin wingseistä. Kansainväliset suurmarkkinat kahlataan läpi pikakelauksella aikatauluhaasteiden johdosta. Tosin muksut onnistuvat neuvottelemaan kojuista itselleen Huggy Wuggyt. Äijänsuon stadionilla on naisten ykkösen matsi käynnissä. TPS johtaa 2-1 Pallo-Iiroja vastaa . Taistelupari kertoo lippuluukulla, että hänen Huggy Wuggynsä on viisi vuotta vanha. Tämä on hyvä siirto, sillä kuusivuotias joutuisi maksamaan lipusta. Keräämme kipsasta katsomoon mukaan kahvit, irtokarkit ja vissyt.

Tämän hetken Pallo-Iirot antoivat MaPS:n kulkea edellä

Maskun Niclas Forss vaikuttaa tapailevan kädellään sopivaa kaartaa, jolla olisi ilmeisesti aikomus yllättää Pallo-Iirojen veskari Henri Saarinen puolesta kentästä. Peli pääsee käyntiin. Pienen tunnustelujakson jälkeen Pallo-Iirot ottaa pelin hallintaansa. Yleisö elää sinikeltaisten mukana ja kotijoukkueen veijarit vaikuttavat saavan tästä lisää virtaa peliinsä, mikä näkyy erityisesti terävyytenä kaksinkamppailuissa. Peli ei ehdi vanheta kymmentä minuuttiakaan, kun Pallo-Iirojen Arttu Virtanen hakee laidalla oikean jalkansa vapaaksi. Matala syöttö löytää keskeltä Elias Ahteen, joka taittaa ensimmäisen oksan vieraiden puusta: 1-0. ”Kukapa muukaan muka” toteaa kuuluttaja, kun hän liekittelee sanojaan avausmaaliin sopivaksi.

Kahvi ei ehdi pahvimukissa juurikaan jäähtyä, kun Pallo-Iirot saa sivuvaparin. Henri Forsström näyttää jo saavan kuulan hallintaansa, mutta jonkinlaista muikkujen paistorasvaa on ilmeisesti palloon sivelty ennen ottelua, sillä se karkaa vielä Otto Schultzin tavoiteltavaksi ja peli kulkee Pendolinon vauhdilla 2-0 -tilanteeseen. Ahde ja Schultz jopa ikonisina raumalaishahmoina sopivat erittäin hyvin Pitsiyön maalintekijöiksi. Pallo-Iirot on pelanneet ottelun alun niin kuin aika lailla koko kauden: ei välttämättä koko aikaa silmiä hivelevän kauniisti, mutta äärettömän tehokkaasti.

Pallo-Iirot ei jarruttele eikä jarrupalojaan kuluta myöskään Forsström, joka onnistuu pysäyttämään Topias Silvennoisen läpiajon melkein heti 2-0 maalin jälkeen. Rankkarin tuoksua pelmahtaa siihen sinikeltaiselle penkkirivistölle, jolta meidän orkesteri ottelua seuraa, mutta erotuomari Marko Nieminen näkee tilanteen lähempää eli joko Forsström ei riko tai sitten peliä ei haluta alle varttiin paketoida kokonaan. Yleisöstä esitetään anomus, että josko seuraava eli kotijoukkueen kannattajien laskelmissa jo kolmas rangaistusalueella tapahtuva rike johtaisi seuraamuksiin. Tuomaristo ei kaiva muistiinpanovihkojaan palautteesta huolimatta esiin.

Varttisatasen kohdalla MaPS alkaa myös saamaan enemmän hyökkäyksiään niin sanotusti funneliin. Tosin kotijoukkue sahaa ja jauhaa samaan aikaan väkevästi joka puolella kenttää. Forssin sijaan se on Hushyar Aftab, joka koittaa yllättää Saarisen puolesta kentästä, mutta tympeässä kulmassa kohti paistavasta pitsi-illan auringosta huolimatta Saarinen koppaa pallon. MaPS ehtii hiukan aikaa totuttuun tapaan pehmittää vastustajaa pelikovuudella, mutta Jami Halmisen ehtiessä Arttu Virtasen vaparista irtoavan paluupallon paluupalloon ja viedessä kotijoukkueen 3-0 johtoon, alkaa odotusarvot pelillisen draaman osalta laskemaan. Kallioultrien eli Sinikeltaklubin liput liehuvat ja kannustushuudot yltävät hetkellisesti pääkatsomoon asti. Peli pistetään 3-0 tilanteessa tauolle.

Jami Halminen on terävänä paluupallon paluupallossa:

MaPS kääntää jokerina tai todennäköisemmin loukkaantumisesta johtuen veskarinvaihto -kortin. MaPS tulee hyvin viritettynä toiselle puoliajalla, mutta homma menee vierasjoukkueen kannalta melko mutkikkaaksi, kun Forsströmin tilalle tullut Ville Seppänen loukkaantuu pelattuaan vain kymmenen minuuttia. Jokerin jokerina maaliin haetaan MaPS -kapteeni Jari Oksanen ja siitähän vasta show alkaa.

Melkein ensi töikseen Oksanen nollaa Ahteen läpiajon. Kyseessä on sellainen suoritus, mikä maalipörssiin peilaten on melkoinen keräilyharvinaisuus. Tovin kuluttua 780 päinen yleisö saa todistaa, miten Oksanen purkaa Schultzin vapauttaman Mikko Jalkasen maalintekoviritelmät.  Pian tästä seuraava tuplatorjunta saa kuuluttajankin mehustelemaan

”Hyvät naiset ja herrat! Jari Oksanen!”

Jari Oksanen siirtyi veräjänvartijaksi

Pallo-Iirojen koko lailla dominoidessa kenttätapahtumia ja kotijoukkueen kannattajien anoessa viidettä kertaa rankkaria alkaa näyttää hiukan siltä, että Oksanen pitää jollain maagisella tavalla nollan. Lopulta kuitenkin Halminen rikkoo kuparisen kulmatilanteesta, kun peliä on pelattu 82 minuuttia. Pitsiyön -spesiaalin viides virvastuli nähdään, kun Matias Babb ryntää pystypalloon. Oksasen vastustelusta huolimatta Babb on tilanteessa viekkain ja sinetöi pelin loppulukemiksi 5-0.

Lopulta Jari Oksasenkin kuparinen särkyi

Viini: raumalainen erikoistapahtuman pitsinen ja väkevällä asenteella poljettu erikoiserä