torstai 28. heinäkuuta 2022

FC Inter Turku 2 – PaiHa: tauolta paikallaan

Aninkaisten katu on miinoitettu tietöillä. Turku värähteli DBTL:n tahtiin ja Turku Energia -areenalla oli sekä tuulista että aurinkoista, kun FC Inter Turku 2 ja Paimion Haka palasivat pieneltä kesätauolta pelitantereelle. Vihreän rauta-aidan taakse asettuu kymmenissä mitattava määrä futiksen ystäviä.

Molemmat joukkueet ovat sähäkällä jalalla pelin alussa liikenteessä. Inter on enemmän kiinni pallossa, mutta myös PaiHa löytää hyökkäyksilleen hyviä väyliä ja niinpä molempien joukkueiden veskarit saavat varistaa unihiekat silmistään jo ottelun ensi minuuteilla. Interin Leevi Liikanen irtoaa vaarallisenoloisesti jo kymmenen minuutin pelin jälkeen laidaltaan, mutta koko ottelun ajan hyvin tonttinsa täyttänyt PaiHan veskari Valon Gerxhalija peittää maalille johtavat reitit. Suunnilleen kymppi vierähtää edellisestä, kun Interin Iiro Mendolin vapauttaa toiselta laidalta Valentin Purosalon, mutta Gerxhalija pitää edelleen ladon ovet säpissä.

Inter piti alussa enemmän palloa, mutta myös PaiHa löysi väylää hyökkäyksilleen

Askelten sataessa tekonurmelle pelin tempo hieman laskee, mikä sopii vieraille selvästi paremmin. Varttisatasta huutaa, kun PaiHa saa vaparin läheltä kuudentoista rajaa. Seuraavaksi vasuriaan huudattaa Juho Koivunen, jonka yläkulmaan tuulahtavalle kudille Valtteri Inkeroinen voi mitään. Vieraat ottavat 0-1 -johdon. PaiHan Joel Ylistalolla on parikin tonttia vielä lisätä vieraiden johtoa ennen kuin Ari-Petteri Finnberg päästää pelaajat virvoittavien vetten ääreen. Inkeroinen osoittaa Ylistaloa vastaan olevansa myös peli päällä.

Juho Koivusen vapari;

Toinen puoliaika alkaa Interin väkevällä hallinnalla. Jarkko Kokkala kokeilee ensi minuuttien aikana boksin takaa. Gerxhalija klaaraa kudin, mutta tilannetta seuraavasta kulmasta Elmeri Oksasen keskityksen putoaa kauniisti takatolpalle, josta Anton Vyyryläinen rynnii sen sisään: 1-1

Anton Vyyryläinen väijyi hyvin takatolpalla erikoistilanteissa

Interin paine jatkuu tasoitusmaalin jälkeen vielä tovin. Vyyryläinen ehtii vielä toistamiseen takatolpalle toimittamaan pakettia postiin, mutta tällä kertaa putoaa pihan puolelle. Tämän jälkeen Interin ketjut hiukan löystyvät ja PaiHa pääsee jälleen mukaan peliin. Jokirannasta pamahtaa etteeriin Via Dolorosa.

PaiHa pöllyttelee kertaalleen Interin verkkoja, mutta linjatuomari pelastaa sinimustat vihreiden toiselta osumalta. Inter ottaa triplavaihdon, kun varsinaista peliaikaa on vartti jäljellä. Vaihto siivittää Interin taas pelin päälle ja ainakin Lauri Vasta onnistuu tuomaan lisää X-faktoria Interin jo hieman nuupahtaneeseen hyökkäyspeliin. Se ei onnistu kuitenkaan punnertamaan ottelusta voittoa ja hyvin pelillisen potentiaalinsa maksimoinut PaiHa saa Tommi Läntisen sulosointujen lisäksi kotiin tuomisiksi pinnan.