maanantai 25. heinäkuuta 2022

FC Inter Turku-FC Honka: turbulenssia

Keskikesän ilmakuopat pomputtavat kotikaupungin Veikkausliigajoukkuetta. Heinäkuinen maanantai on hyvä päivä turkulaiselle futikselle, vaikkakin Interistä on juuri repäisty irti sekä paras hyökkääjä että parhaimmillaan paras toppari. Viime minuuttien valkeakoskisten pistämän jääpiikin haava aristi vielä, kun Vesa Vasaran hyvällä mallilla oleva FC Honka saapui Veritakselle. Peli alkoi kuitenkin taas 0-0 -tilanteesta, mikä mahdollisti hyvänkin lopputuleman. Aleksi Paananen kuittaa vielä 300:n pelatun Veikkausliiga ottelun kunniaksi lautasen ennen kuin aletaan pelaamaan pinnoista tosissaan.

Kolmensadan ottelun Aleksi Paananen ottamassa vieraita vastaan

Honka kaappaa pallon heti ottelun alussa eikä siitä ole hevin valmis luopumaankaan. Inter kaivaa oman jalustansa aika syvälle omalle kenttäpuoliskolleen ja koettaa pitää Hongan pallollisena sinimustien muodon ulkopuolella. Honka saa siirrellä palloa ja leipoa taikinaa aika rauhaksiin ensimmäiset kymmenen minuuttia ennen kuin Inter alkaa saamaan omia hyökkäyksiään sisään. Interin hyökkäyspeli vaikuttaa olevan pitkälti Petteri Forsellin oivallusten ja Matias Tammisen haastojen varassa. Kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen toteutuu samanaikaisesti molemmat elementit, kun Forsell lähettää lähes seisovilta jaloilta puolen vaihdon Tammiselle, joka jättää kaimansa Matias Ralen taakseen. Kuti vierii kuitenkin takatolpasta ohi.

Kokonaiskuvaan peilaten Honka koputtelee ovea ensimmäisellä puoliajalla useammin ja kotijoukkueen näkökulmasta 0-0 on hyvä puoliaikatulos. Inter klaaraa kohtuullisen määrän Hongan erikoistilanteita ja lisäksi kolmannen Matiaksen eli veskari -Riikosen jalalla pelaamista katsoo nykyään kuin japanilaista puutarhaa. Se toimii. Hyökkäyspelaamisessa kokonaisuudessaan on Källmanin lähdön jälkeen enemmänkin rikkaruohoa kitkettävänä.

Timon terveiset puoliajalla (one more season?)

Toiselle puoliajalle Inter vaikuttaa hieman nostavan pakettiaan. Harmillisesti se kostautuu heti puoliajan alussa, kun vieraat taituroivat pallon Interin korkealla pelaavan linjan taakse. Linnunpöntön vasaroi valmiiksi Edmund Arko-Mensah. Juuri ennen Hongan maalia Interin tuore hankinta Joel Rodriguez jätti avaamatta Hongan puolustuksen spanskille jättämän lahjan.

Kotiyleisö asettuu takaiskun jälkeen oman joukkueensa taakse. Honka passivoituu hieman, mikä auttaa Interin paremmin mukaan peliin. Niin ikään Espanjan koneesta juuri Lentoasemantielle tallustellut ja ensisilmäyksen perusteella Interiä vahvistavaan osastoon kuuluva Roberto Sierra on lähellä tuoda Interin tasoihin, kun pelin ensimmäinen tunti lähtee täyttymään. Maksim Rudakov saa asetettua paistinpannunsa Sierran puskun eteen ja vieraat pitävät johtonsa.

Inter lisää pelimerkkejä hyökkäyspäähän, mikä avaa Hongalle muutamankin maukkaan paikan lisämaaleille, mutta vieraat eivät myöskään ole kaikkein kliinisimmillään. Inter saa kirinpoikasta aikaiseksi, mutta maaleille asti ei sen maanantain -viritelmät riitä ja jotenkin inhorealistisenkin ilmeinen lopputulema 0-1 on sitä, mitä se on. Ottelun päätyttyä kannattajakatsomon orret ovat tavallisen tyhjät. Turun sinimustalla puolella kitaran kielet pingottuvat entisestään.