perjantai 6. elokuuta 2021

Tampere United-Sääksjärven Loiske: täysi tulostaulu

Lomat ovat loppumassa muiltakin ja junan viereisiltä penkeiltä Humppilan kohdilta matkaa säestää tasainen voimasanojen pauke. Otan komppikitaraksi kokoelman Tampere Unitedin valmentajan Jukka Listenmaan veijarimaisen letkeitä otteluennakkoja ja matsianalyysejä.

Nouseeko TamU?

Tampere nimenomaan alasarjafutiksen näkökulmasta on ollut blogin bucketlistillä jo tovin. Tampere United kolminkertaisena suomenmestarina ja kannattajakulttuuriltaan vireänä joukkueena on hyvä tärppi liveottelulle. Otamme välietapin kotijoukkueen tyypillisestä etkopaikasta Ravintola tuopista, josta pystyykin bongaamaan jo muutamia TamU:n huiveja ja lippiksiä.

Tuopin kautta

Pyynikin tekonurmelle levittäytyvässä ottelutapahtumassa on puitteet kunnossa. Puisen pääkatsomon ympäristössä on kaksi anniskelualuetta, joista toinen oli kätevästi yhdistetty kannattajakatsomoon, ja VIP-karsina. Makkarat grillataan Tapolan brändin alla ja hodarit tarjoilee ravintola 4vuodenaikaa. IG:n puolelle tullut vinkki siitä, että tarjoilut on kunnossa, piti siis täysin kutinsa.

Aurinkoisella Pyynikillä puitteet...

...ja menu tikissä

Portilla toivotaan tasaista matsia ja viitataan johonkin aiempaan 14-0 -tulokseen. Hetken näyttääkin, että tasainen matsi saadaankin. Lempäälässä kotipaikkaansa pitävä Sääksjärven Loiske pistää alussa hyvin sinipaidoille hanttiin, mutta sitten alkaa "Tapahtumien yön" kunniaksi ropista tapahtumia Juuso Tuomisen maalille. TamU nakuttaa ensin puoleen tuntiin 6 maalia ja lopulta Mauno Siren päättää ensimmäisen puoliajan maalitehtailut hattutemppuun ja taukolukemiksi jää hämmästyttävät 7-0.

Maali-iloittelun ohessa Sinikaarti rallattelee kattavan otoksen laulukirjastaan. Loiske pystyy joillain osa-alueilla hetkittäin haastamaan TamU:a, mutta omalla puolustuskolmanneksellaan se on eksyksissä. Sinipaidoille jää toistuvasti liikaa tilaa hyvillä maalintekosektoreilla ja se rankoo paikoista armottomasti.  Toiselle puoliajalle arvailujen varaan jää lähinnä se, minkälaisina maalikarkelot jatkuvat.

TamU oli hyökkäysboksissaan pitelemätön

TamU tulee toiselle puoliajalle armollisemmin ja pelikellossa on 68  minuuttia, kun Roope Kostiainen tinttaa kotijoukkueelle kahdeksannen maalin. Levy viilenee taas hetkeksi, mutta katsomosta lähdetään pyytämään kympin rikkomista ja sellainen myös saadaan. Kostiainen, Eric Bullock ja Panu Väliaho napauttavat maalin mieheen ja Pyynikillä päästään toteamaan, että valotaululle sopivat kaksinumeroisetkin lukemat. Peli päättyy 11-0.

Kymppiä särkemässä

Futisilta ottaa vielä yhden pysäkin ravintola Maja/Talosta ja myöhemmin nyt jo hiukan utuiseksi jääneestä TamU:n kannattajan kanssa käydystä keskustelusta, jossa ruodittiin kulunutta kautta, TamU:n nousumahdollisuuksia ja läntisen kolmosen lohko B:n voimasuhteita ja sarjadynamiikkaa.

Viini: Pyynikin ylivoimainen