keskiviikko 25. elokuuta 2021

RaiFu-PaiHa: ei liikaa märkää tiistaina

Raisiossa nähtiin viime perjantaina jotain aivan poikkeuksellista. Ottelu PaiHaa vastaan jouduttiin perumaan, koska oli liikaa märkää. Ei ole Raisio enää entisensä. Perjantai kuitenkin kyseessä. Uusi pelipäivä löytyi jo seuraavalta tiistailta. Ottelutapahtuma Kerttulassa oli konstailematon: ei lipunmyyntiä, kahvia tahi pullaa. Vain siirtokatsomoiden orrelle ja vastakkaisen puolen kiviportaille nousseita jalkapallon ystäviä.

Raisio Ready to Rock

Peliasut olivat puolin ja toisin valkoista ja vihreää. Peli vaikuttaa alkavan tasaisissa merkeissä, kunnes kymmenen minuutin pelin jälkeen Mika Ojala painaa Waltteri Saariston syötöstä takatolpalta Jonni Karvisen vartioimaan moukarihäkkiin sellaisen volleyn, joita ei monesti nelosdivarissa nähdä. Vieressä istuva isä kehaisee pojalleen suoritusta, vaikka kaksikko onkin pyörillä liikenteessä eli varmastikin paikallisia.

RaiFu sai palloa PaiHan maalille, mutta otti 90 minuuttia ja lisäajan ennen kuin maalitili aukesi

RaiFu pystyy tuomaan palloa jatkossakin PaiHan maalille, mutta pelin kuvaksi muodostuu se, että aina, kun pallo jää raisiolaisilta matkalle, PaiHa rokottaa. Lauri Kinnunen uittaa läpiajon päätteeksi pallon toistamiseen RaiFun maaliin ja juhlistaa maaliaan ”Rolle” -tyyliin. Seuraavaksi karkaa Daniel Hörkkö ja palloa kynsitään jo kolmatta kertaa RaiFun maalista. Kymppi kilahtaa kellossa lisää ja kulman jälkitilanteessa paimiolaiset haravoivat RaiFun kannalta tuskastuttavan pitkään palloa kohti RaiFun maalia ja lopulta kasa saadaan aikaiseksi. Peli on 4-0.

Pallon saadessaan PaiHa oli armoton vieras

Ensimmäisen puoliajan näyttävin on myös puoliajan päättävä maali: Ojala chippaa RaiFun linjan taakse Juho Koivuselle, joka jatkaa symmetrisellä nostolla Karvisen yli ja viidettä viedään. Vieraiden maali-ilottelun ohessa RaiFu saa kulmaa, vaparia ja sivuvaparia, mutta kotijoukkueen avausmaali jää odottamaan itseään. PaiHan kuuluvasti ohjeita kentälle raahaava Petar Obradovic ohjeistaa pitämään enemmän palloa ja ainakin isä toteaa hetken päästä pojalleen, että ”pitävät fiksusti palloa" eli tehtävä määritettäköön onnistuneeksi.

Kierrän puoliajalla hetkeksi kentän pääkatsomon puolelle. Katsomossa eräs sälli koittaa saada veren taas liikkumaan kipsatussa ranteessaan. Ei Raisio ehkä aivan totaalimuuttunut ole.

PaiHa ei höllää kaasuaan, vaan kymppi kilahtaa vuorostaan toista puoliaikaa, kun Saaristo merkkauttaa itselleen maalin tarkalla kudilla, jonka kohteeksi jää maalin sisäpuolella oleva kuljetusrengas. Seitsemäs maali toisintaa neljättä. RaiFu ei saa millään luututtua palloa pois omalta rangaistusalueeltaan ja flipperin noin kymmenennen singahduksen alullepanija on taas Ojala: 0-7.

RaiFulla oli väliin suuria vaikeuksia omalla rankkarialueellaan

0-8 tulee Henrik Laineen rankkarista. Tilanteesta huolimatta RaiFulaiset pääsevät hieman hämmentämään paimiolaisia arvostelemalla kotikentälleen maalatun rankkaripisteen etäisyyttä samalla, kun Laine odottelee vetolupaa. Joitain ihmisiä alkaa poistumaan eli ihan kaikki eivät enää usko, että RaiFu voisi tehdä seuraavaan puoleen tuntiin kahdeksaa tai yhdeksää maalia, vaikka RaiFun kulma pysäyttää hetkeksi liikehdinnän.

Laineen rankkari videolla:

Toinen rajatuomari saa vielä yhdeltä lähtevältä pariskunnalta ironisen naurahduksen säestämän tuplapalautteen liputtamatta jääneistä paitsiosta. Ilo revitään väkisin irti Raision betonista. Hetkeksi olisi kannattanut vielä jäädä, sillä RaiFu avaa maalitilinsä sivuvaparista, kun peliä on sekunti jäljellä. Muisteltavaa kiikkustuoliin saa Juuso Kalliovaara ja RaiFun kannattaa koittaa siirtää peli takaisin edelliseen perjantaihin. Ehkä PaiHakin anoo vielä takaisin pois antamaansa kolmosdivaripaikkaa.

Kiikkustuolikamaa: Raifu kaventaa viimeisellä sekunnilla

Ottelu päättyy 1-8. Kerttula tyhjenee.

Viini: kiljua, aika hiivaista