lauantai 21. lokakuuta 2023

FC Honka-FC Inter Turku: pehmeää lautaa

Espoossa pyörittiin pakkasrajalla, kun FC Honka ja FC Inter Turku kiristelivät mestaruussarjan viimeisiä solmuja. Turusta lähtee mukavankokoinen lössi vieraspeliin, vaikka ottelun panokset ovat vähän niin ja näin. Interin Jarkko Wiss pelasi pitkää peliä ja kierrätti reippaalla otteella Interin kokoonpanoa. FC Hongan Vesa Vasara pisti parasta päälleen ja ykköskokoonpanoa kentälle.

Lupaus seikkailusta

Inter haastaa Honkaa hyvin ottelun alussa ja hyökkäysvaunuja vedetään vuoroin molemmille maaleille. Espoon reissuilla tirehtööri tuppaa olemaan joku muu kuin kenttäpelaajat eikä asia poikkea tälläkään kertaa. Peiman Simani arpoo Interin Matias Ojalalle punaisen kortin tilanteessa, jossa Hongan Aldyar Hernandez syöksyy holtittomasti blokkaamaan Ojalan syöttöä ja Ojalan jalka laskeutuu Hernandezin nilkan päälle, kun kymmenisen minuuttia on pelattu. Tapaus piirtää ruksin erikoiseen sarjaan, jossa Interiä on neljään Espoossa pelattuun edelliseen matsiin laputettu punaisella kolme kertaa, joista ainakin kaksi jää hyvin kyseenalaisten kategoriaan. Palautusoikeutta ei matseille kuitenkaan liene tarjolla, joten loppuun asti kärvistellään.

Inter pysyy edelleen roikkumaan Hongan peesissä, vaikka Matias Riikosen urakka silminnähden lähteekin kasvamaan. Honka  saa lopulta puskettua pelin riittävän lähelle Riikosen maalia ja Roman Eremenko puskee Hongan paitsiolta haiskahtavan tilanteen päätteeksi 1-0 johtoon. Peliä on pelattu viinin ravintola-annoksen verran.

Hongan johdossa mennään tauolle. Seuraavat ottelutapahtuman pehmeät laudat löytyvät turvallisuusjärjestelyistä ja joku paikallinen larppiosasto käy varkaisilla Interin kannattajapäädyssä. Reitti hulinoijille on mallia vapaa eikä tapahtumajärjestäjän karpaaseja näy mailla saati halmeilla. Hetken aikaa kaikkialla stadionin rakenteissa kuhisee kuin termiittien pesässä konsanaan eikä tilanteessa ole minkäänlaista kontrollia valvovan tason taholta. Kokemus on melko monen ottelun historialla negatiivisesti ensimmäinen laatuaan. Ottelun rennon letkeä tunnelma muuttuu hyvin kireäksi.

Toinen jakso poljetaan käyntiin. Hongan pelaajisto vilkuilee Interin päätyyn, koska tauon virittämät viulunkielet ovat vielä hyvin kireitä. Tasasoudulla jatketaan, poliiseja pöllähtää paikalle ja sanansäilää lentää.

Inter ottaa lisää horisontaalista vipua kentälle, mutta armeliaasti ylivoimalle päästetyn Hongan Nasiru Banahenen sijoitukseen ei Riikonen aivan riittävän isolla kämmenellä yllä: 2-0 ja kellossa pisaran vajaan viinipullon verran.

Espoossa yksi linja piti

Honka tekee vielä kolmannen maalin, kun Hongan Edmund Arko-Mensah karkaa Roman Eremenkon syötöstä maalintekoon ja sijoittaa pallon etukulmaan. Tätä ennen Honka ehti hassutella ja hassata pari aika maukasta maalipaikkaa. Peli päättyy 3-0 ja se tarkoittaa, että Espoossa pelataan samojen joukkueiden toimesta jälleen keskiviikkona.

Loppumuodostelma

Kehäkakkosen jäädessä taakse Taisteluparia puhuttavat ja naurattavat ennen kaikkea Hongan tuhat käsivirhettä ja jatkuvasti kentällä pötköttelleet pelaajat. Toivotaan että keskiviikon jälkeen puhututtavat enemmän pelilliset seikat kuin tuomarityöskentely tai ottelun muut järjestelyt vai pitääkö keskiviikkona suojata pakarat ns. pistelyltä ja siihen liittyvältä pistelaskulta?

Viini: pillimehua Roomasta