Sivut

torstai 21. toukokuuta 2020

Futisoluet: Teerenpeli ja Pohjoiskaarre Pale Ale


Lahtelaisen Teerenpeli -panimon Pohjoiskaarre Pale Ale on Suomen EM-kisapaikan kunniaksi yhdessä SMJK:n eli Suomen Maajoukkueen kannattajat ry:n kanssa tehty olut. Oluen myynnillä tuetaan suomalaisen jalkapallon junioritoimintaa. Oluen nimi Pohjoiskaarre viittaa huuhkajien otteluissa SMJK:n kannattajien miehittämään ja äänekkyydestään tunnettuun katsomonosaan.

Teerenpelin Pohjoiskaarre Pale Ale


Lasiin kaatuu heinän keltainen varovasti valoa läpi päästävä olut. Oluen päälle puhtaan valkoinen runsas ja pitkään korvat peittävä vaahtohattu. Miellyttävässä tuoksussa on passiohedelmäistä ja kuivattujen hedelmien makeutta, jota viljaisuus tasoittaa.

Suutuntuma pirteän hapokas. Makua dominoi yrttinen (joulukuusinenkin) ja greippinen humalaisuus. Se ei kulje virtaviivaisesti tuoksun kanssa. Yrttinen ja ruohoinen jälkiliuku viipyy pitkään. Olut toimii vähän niin kuin maajoukkueen kisakarsintojen lähihistoria, mutta käännettynä. Ensin tulee trooppisen miellyttävät voitot ja siitä hiljalleen liu’utaan kitkerän suloisiin tappion hetkiin.

3,5/5

Viini- ja futiskuvaus: Hunajaisesta Rivestä joulukuusen kitkeryyteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti