Sivut

torstai 13. huhtikuuta 2023

TPK-MaPS: hemmapremiär

Turun ja sen lähiseudun palokunnat olivat varmasti torstai-illassa täydessä valmiudessa, sillä futsissarjojen kuninkuusluokka eli läntisen-Suomen kolmosdivarin A-lohko sai Yläkentällä lähtölaukauksensa. Lipunmyyntijonot ylettyivät lähes jokirantaan asti ja mediahuomio oli taattua, sillä blogin lisäksi myös valtakunnan johtava urheilumedia jälkipeli.net oli paikalla. Tästä kaudesta tulee takuuvarmasti se ”kaikkojen aikojen kolmonen”, jonka perään on vuosikausia huudeltu. 

Sarjakauden startissa noin kymmenen vuotta putkeen kolmosesta kakkoseen noussut TPK isännöi Yläkentällä Maskun Palloseuraa. Sarjaennakoiden pohjalta saattoi povata, että vastakkain saattaisivat olla yhdet toistensa päävastustajat, mutta futisjumalat tulevat näyttämään, että onko povailussa mitään faktapohjaa.

Kaikkien aikojen kolmonen käyntiin


Rauta-aitojen takaa välkkyy vihreitä MaPS -pipoja. Yläkentän orsille kavuttuani on helppo myös todeta, että maskulaisia futiksen ystäviä on varsin paljon liikenteessä eli MaPS sekä viihdyttää että liikuttaa paikallisväestöä. Buffetissa käydään vielä tiukkaa vääntöä siitä, että saako jäsen X ostaa edes vegenakkeja matsievääksi vai kieltääkö dieetti senkin.

”Tänään tapellaan!”, kuuluu MaPS:n hengennostatusringistä, mihin katsomon tai buffetin puolelta vastataan pian ”Come on kerho!”, huudolla. Peli voi alkaa.

"Tänään tapellaan!"

"Come on Kerho!"

MaPS:n sukset ovat selvästi paremmassa voiteessa kuin TPK:n, sillä peli taittuu jo melko pian TPK:n päähän. MaPS vie lähes järjestäen kaikki kaksinkamppailut ja jo muutaman minuutin pelin jälkeen Eemeli Heimola koettelee Veli-Heikki Maunilan refleksejä ja niissä riittää virtaa. Maunila joutuu myös läksyttämään omiaan MaPS:n pelaajien vieressä lönköttelystä. MaPS:lla on useampiakin johtotähtiä joukkueessaan ja heti ottelun alusta pitkät valot ovat jatkuvasti päällä TPK:n puolustuksen selustassa tihutöitään tekevällä Henri Hujalalla. 

Reilu kymmenen minuutin pelin jälkeen Niclas Forss pakottaa lyhyen kulmakuvion päätteeksi Maunilan loikkaamaan pallon eteen kuin Sam Johnstone Elland Roadilla konsanaan. Mitkään metkut eivät kuitenkaan enää auta, kun Forssin lähettämä pystypallo putoaa koko TPK:n puolustuksen selustaan ja Jari Oksanen on ensimmäisenä karkkiastialla: 0-1 vieraille.

MaPS rakentaa peliään jälleen rauhallisesti puolustuksen kautta. TPK ei lähde turhaan prässinsä kanssa höntyilemään, vaan se seuraa pallon liikkeitä kuin Albert Camusin ”sivullinen”. Sellainen parisenkymmentä minuuttia se ottaa, kun TPK alkaa saamaan ensimmäisiä kontrolloituja hyökkäyksiä funneliin. Hyökkäykset generoivat keskityspaikkoja ja kulmia, mutta MaPS:n puolustuksen keskustassa Aleksi ja Aatu Hagelberg hoitavat ne.

Ilma viilenee. Makkaraa myydään ennätysmääriä ja TPK:n Benjamin Garagani läväyttää komean volleyn kulmanpotkun jälkitilanteesta, mutta pallo poksahtaa ylärimaan. Ensimmäisen puoliajan viimeiset minuutit mennäänkin enemmän tai vähemmän TPK:n kuskaamana, mutta MaPS:n Ville Seppänen poimii tarvittavat ja siinä ohessa suitsuttaa joukkuettaan lopettamaan TPK:n pelaajien vieressä ihmettelyn ja iskemään kiinni. Tauolle mennään 0-1 -tilanteessa. 

Tauolla pallopoikia muistutellaan perusasioista, kuten siitä, että pallojen päällä ei istuta, vaan ne toimitetaan aina tiettyyn paikkaan kentällä. Makkaraa tuodaan lisää ja kaksi kyrsää vitosella kampanja saa jatkua. Toinen puoliaika alkaa.

MaPSilla on jälleen peli kotijoukkuetta paremmin kasassa. Se saa heti alkutekijöissään toimitettua pallon TPK:n maalin, mutta Niclas Forssin vaparin seurannutta Henri Hujalaa syyllistetään paitsiosäännön rikkomisesta. Katsokaa tilanne alta itse. Väittäisin että VAR olisi pitänyt paitsiotuomion voimassa.

Henri Hujala seuraa Niclas Forssin vaparin:




MaPSin Forss-Heimola -akseli luo parikin tilanteenpoikasta ennen kuin Forss ottaa tutkalleen Oksasen. Oksanen tikkaa maalia kohti, mutta laukaisun sijaan poimii takaviistosta Hujalan, joka hakee auki olevan kanavan TPK:n maalille ja peli on 0-2. Kerhoa suitsutetaan edelleen katsomosta, mutta seuraava masterdataan upotettava merkintä on, kun läpikarkaava Oksanen kopautetaan kentän pintaan. Röödaa nousee Aleksi Tuomiselle. Tovin kuluttua tästä MaPS leikittelee TPK:n puolustuksen kanssa ja pallo päätyy keskelle Heimolalle, mutta kuti suhahtaa yli.

Röödaa nousee


MaPS höllää hiljalleen kaasujalkaansa ja tyytyy suuren maailman tapaan hakemaan pitkiä syöttöketjuja, joiden perimmäisenä tarkoituksena on patterien kuluttaminen pelikellosta. Kertaalleen pistetään bittiä vielä sisään masterdataan, kun Lucas Regis löytää pystysyötöllä vasemmalla rynnivän Hujalan. Hujala pääsee leikkaamaan keskelle, jonka jälkeen hän jättää taustalla huitovat vihreäpaidat huomioimatta ja koittaa uittaa pallon Maunilan ohi. Maunila torjuu, mutta Oksanen, joka aloittaa kauden oikealta laidalta vakuuttavammilla tehoilla kuin Erling Haaland hyökkäyksen keskustasta, on jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan: 0-3.

Loppuun nähdään vielä Forssin ”Signature” eli veskarin yllättäminen ja ylittäminen vähintään neljästäkymmenestä metristä, mutta muste puuttuu vielä kynästä ja kuti jää ideatasolle. Peli päättyy. Pukukopissa pauhaa Masku -humppa. Futiksen kuninkuusluokka saa vauhdikkaan startin.

Viini: humppaviinaa



PS: Blogin 2022 vuosikertaa on kovakantisena myynnissä esimerkiksi alla olevissa paikoissa:

https://kansallinen.fi/tuote/futista-ja-viinia-vuosikerta-2022/

https://www.booky.fi/tuote/jarno_rajalampi/futista_ja_viinia_vuosikerta_2022_tarinoita/9789526515700

tai voit kysyä tarjousta suoraan blogin somekanavissa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti