Sivut

sunnuntai 17. lokakuuta 2021

FC Inter-KuPS: kolmekaks käköseen

Jokirannassa tehdyn Pokemonien metsästysretken ja siipparin lauantailounaan jälkeen kello tikkaa jo sellaista vauhtia, että Petteri Forsellin synttäripiispanmunkeille ei enää ehditä. Taistelupari ottaa autossa pikapäikkärit, kun Veritas lähestyy. Veritaksen käytävillä on tavallisen paljon kuopiolaisia. Lauantaille aseteltu matsi mahdollista sen, että lehtereille saadaan tavallista enemmän painoa.


Juhlantuntua Veritaksella

Petterille helähtää myös ikiklassikko ”Paljon onnea vaan” samalla, kun hän ottaa osaa kuukauden pelaajavalinnan juhlallisuuksiin. KuPS puolestaan ottaa pelin haltuun ja pakottaa Interin sinimustaan kuoreensa. Interillä on myös alussa vaikeuksia saada kontrolloituja hyökkäyksiä aikaan. Hymyn kare nousee ensimmäistä kertaa huulille, kun Timo Furuholm puikottaa Urho Nissilän. Periaatteessa peli olisi voitu lopettaa tähän.

Interin kannattajat pitävät hyvää mekkalaa omassa katsomossaan ja KuPS:n kannattajat vastaavat Olympiakatsomon puolelta. Peli itsessään on aika tarkkaa puolin ja toisin. Inter saa hiljalleen paremmin pelin juonesta kiinni, mutta millään erityisen hyvillä maalipaikoilla ei puolin tai toisin juhlita. KuPS:n paineistuksesta huolimatta Inter puolustaa hyvin ensimmäisen puoliajan loppuhetkille asti. Santeri Haarala varoittaa kotijoukkuetta heilauttamalla jalkansa vapaaksi ja pallon rimaan, kun pelikellon lukema alkaa jo nelosella. Isoviisari ottaa tästä yhden kierroksen verran vauhtia, kun väliin kokovartalocojones -maisia otteita väläytellyt Diogo Tomas tulee säkenöivällä voimalla Nissilän lähettämään kulmaan ja talttaa KuPS:n johtoon.

Puoliajalla VPS:n Veikkausliigaan nousua mehustellaan kuuluttajan liidamana hetken aikaan. Piiloviesti on myös selvä. Lisäksi FC Interin 07 -vuosikerran urotekoa ehditään tuulettelemaan ennen kuin KuPS pilaa orastavan optimismin, kun Nissilä pistää toisen puoliajan alussa toisen inhottavasti kiertävän kulman maalille ja tällä kertaa Paulo Ricardo leijailee omissa korkeuksissaan: 0-2. Olympiakatsomon puolelta riehakkaimpia talutellaan jo järkkäreiden toimesta talteen.


Vieraille pari näistä

Maalin jälkeen pallonhallinta jää Interille. Inter rakentaa melko rauhalliseen tahtiin hitaita hyökkäyksiä puolustuksensa kautta. KuPS vaikuttaa lauantai-illassa vahvemmalta joukkueelta, mutta Interillä on vielä jokeri käyttämättä. Vaarattoman näköisessä tilanteessa Jesper Engström loikkaa pallon itselleen laidalla ja kääntää sen maalille. Paikalla on Benjamin Källman, jonka kuti tulee sen verran tiheän viidakon läpi, ettei Johannes Kreidl saa riittävästi kitkaa hanskojen ja pallon väliin. Inter kaventaa ja pelin kierrokset nousevat.

Seuraavaksi jengaa pallon taakse pistää synttärisankari Forsell sivuvaparista. Kroppaansa pallon eteen lennättää Timo Furuholm, joka saa käännettyä pehmeällä osumalla pallon takaisin maalin eteen, jonne rynnii Källman ja peli on ykskaks yllättäen tasan. Kynttilät ehtivät palaa kakun päällä vartin verran, kun pallo leikkaa nurmea Interin puolustuksen edestä Axel Vidjeskogille asti. Vidjeskog petaa pallon kivalla nopeudella kivalle ruohoneliölle, josta Nissilä napauttaa sen yläkulmaan. KuPS pistää kotijoukkueen kolmannelle rokotuskierrokselle.

KuPS saa vedätettyä lisäajan kellosta. Ottelun tulos heijastelee pelitapahtumia varsin viihdyttävässä futisillassa. Sen verran happamasti lopputulos kuitenkin laskeutuu, että taisteluparin kanssa sovimme menevämme sellaisella sykkeellä seuraavan aamun perhefutikseen, ettei KuPS:lle hävitä enää koskaan.


Loppusäpinät

"Inter sai kolme-kaksi käköseen", huudahtaa taistelupari, kun kotiovi lopulta aukeaa.

Viini: karhean tanniininen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti