sunnuntai 23. helmikuuta 2020

FC Inter-VJS: vilpoisaa ja viihdyttävää

Kupittaa 5:lla pelattiin viikonloppumyrskyn jälkeinen B -nuorten SM-karsintasarjan ottelu FC Inter – VJS. Molemmat joukkueet olivat pisteiden tarpeessa, sillä vantaalaisten pistesaldo näytti pyöreää nollaa ja Inter oli saanut raavittua kolmesta ensimmäisestä matsista yhden pinnan kasaan.

Tuuli vihmoi vilpoisina puuskina. Kenttää reunusti ihan mukava määrä junnufutiksen ystäviä ja itsellä oli muksut myös mukana, kun vaimolta kävi evakkokäsky kotona järjestettävien kutsujen tieltä.

Inter otti pallonhallinnan ja sen syöttöpeli toimi hyvin. Sinimustat pelasivat systemaattisesti lyhyillä peliä edistävillä syötöillä. Tilaa löytyi laidoilta ja murtautumisvaiheessa sekä keskikentän että hyökkäyksen keskustasta irtosi pystyjuoksuja vantaalaisten puolustuksen selustaan. Sinimustien hyökkäyspelaajat olivat teräviä 1 vs 1 -tilanteissa ja pääsivät voitettujen haastojen kautta paineistamaan keltapaitojen puolustuksen keskustaa.

Hyvin laidallaan viilettänyt Kristian Palanen paineistamassa vieraiden puolustusta

Maali-iloittelu alkaa kun 23 minuuttia on pelattu. Linus Rönnberg kääntää rangaistusalueen reunalla kompassin piikin kohti keskustaa ja vapaaksi jäävästä oikeasta lapikkaasta lähtee hieno kuti takayläkulmaan. VJS:ltä tulee kuitenkin välitön kuitti, kun jatkuvasti vaarallisenoloinen David Hayes murtautuu laidalta ja löytää rangaistuspilkun kohdalta Andreas Rothin, joka painaa pallon vastustamattomasti maaliin.

Peli ehtii tästä vanheta taas vain muutaman minuutin, kun Interin painostusjakson päätteeksi Tegra Mukuna kerää irtopallon ja kilauttaa sen tolpan kautta sisään. Inter pääsee parin maalin karkumatkalle vielä ennen puoliaikaa, kun jo Interin edustusjoukkueessa tällä kaudella debyyttinsä tehnyt Jasper Yrjas ohjaa koko ottelun terävästi pelanneen Mohammed Bakkarin keskityksen maaliin. Jussi Nuorelan kehotus rauhoittaa peliä kiirii vielä kentän yli ennen kuin matsi puhalletaan puoliajalle. Lapset kiipeilevät katsomorakenteissa. Kohmetta hellittävä kuuma kahvi olisi tehnyt terää.

Toinen puoliaika jatkuu siitä, mihin ensimmäinen jäi. Ehdin ihmettelemään miksi VJS oli vaihtanut syömähampaansa Haysesin pois, mutta kyse oli ilmeisesti loukkaantumisesta. 55 minuuttia on pelattu, kun sopiva yhdistelmä kierrettä ja tuulen puuskaa tarttuu Bakkarin lähettämään kulmaan ja pallo leijailee VJS:n maaliin. Tässä kohtaa taitaa vierasjoukkueen selkäranka napsahtaa sijoiltaan. Viiden minuutin sisään onnistuvat sekä Daniel Hänninen vaparin jälkitilanteestä että Aleksi Heino rangaistusalueen rajalta lennättämässään sijoituksessa ja peli on 6-1.

Inter ratkaisi ottelun pian toisen puoliajan alettua

Vaihtoruletti pyörii molemmilla joukkueilla ja tulevan kauden asetelmia kaivetaan muutamilla melko äijämäisillä taklauksilla. Inter pallollinen peli, juonikkuus kaksikamppailuissa ja eleettömän tehokas puolustuksen keskusta saattavat vieraat tällä haavaa tyhjin taskuin kotimatkalle

Viinikuvaus: vilpoisaa ja viihdyttävää