Sivut

tiistai 25. kesäkuuta 2019

FC Inter-VPS: pala sadepilveä jokirannassa

Turkulaiselle pääsarjafutikselle on kevätkaudella kuulunut hyvää. FC Inter pyörii sarjataulukon aurinkoisemassa päässä ja se on väliin vallannut piikkipaikankin. Hyvien tulosten lisäksi Inter on pelannut viihdyttävää futista. Timo Furuholm, Mika Ojala ja slovenialaistähti Filip Valencic ovat vastanneett veikkausliigan näyttävimmästä hyökkäyspelistä ja mikä parasta: tulosta on myös tullut.

Juhannuksen jälkeisenä tiistaina Veritakselle kipitti Vaasan ylpeys VPS, joka oli kipeästi lisäpisteiden tarpeessa. VPS:n vire on ollut mollivoittoinen. Se on pelannut tasaisia matseja, mutta taipunut aina lopulta. Mikäli VPS olisi tehnyt jokaisessa kauden ottelussaan maalin enemmän se keikkuisi itseasiassa sarjan kärjessä. Sikseen tiukkaa ja lopulta kipeää on tehnyt.

VPS lähti ennakkoluulottomasti haastamaan Interiä

VPS vetäytyi ja Inter rynni 3-4-3 -muodostelmalla, jonka laidoilla Niko Markkula ja Luciano Balbi sahasivat sekä hyökkäyksen että puolustuksen tukena. Keskikentän pohjalla Aleksi Paananen rytmitti peliä erityisesti ensimmäisellä jaksolla hyvin.

VPS iski hanakasti vastaan, mutta sen hyökkäykset ajautuivat keskelle, josta tilaa ei löytynyt. Laidalla vaikutti olevan enemmän kyntömaata vaasalaisille, mutta   sieltä jäi sato poimimatta. Pelin kypsyessä Inter sai paremman otteen pelin kammesta ja lopulta Valencic, Balbi, Ojala ja Furuholm tarjosivat 25:n minuutin kohdalla turkulaista tikitakaa koko rahan edestä: Inter 1-0 johtoon.

Ojalan näyttävä vapari kilahtaa vielä tolppaan ensimmäisellä puoliajalla, mutta koppiin kammetaan 1-0 -tilanteessa.
VPS on enemmän hereillä toisen puoliajan alussa ja Samu Alanko käy omenavarkaissa Interin maalilla Alain Ebwellen lähettäessä pride -henkisen vaparin takatolpalle: peli tasan.

Näin lähellä Inter kävi toista maalia

Interillä on muutamakin hyvä paikka pistää pallo maaliin tämän jälkeen, mutta ilmeisesti suksiin on voideltu liikaa pitoa: palloihin hiivitään muutamia sadasosia liian myöhään ja näin ollen Martin Komballan maille eivät varikset laskeudu. VPS saa lopussa vielä vajaamiehisenäkin lyhyen painostusjakson, mutta myös Henrik Moisander pitää porstuansa lukossa. Pisteet tasataan.

Aurajoen rannoilla käy hetkellinen viileä väre.

Viinikuvaus: kyllä tätäkin joi